Ķekavas velobrauciena laikā 28. augustā uz autoceļiem A7 un A5 būs ceļu satiksmes ierobežojumi
 
 
Ķekavas velobrauciena dienā -  šo sestdien, 28. augustā, -  paredzēti ceļu satiksmes ierobežojumi gan uz lielajiem valsts nozīmes ceļiem – A7 un A5,   gan V9, P85 un P89 ceļu posmos, kā arī pašā Ķekavas centra apkaimē. Tāpēc aicinām gan autobraucējus, gan pasākuma viesus iepazīties laikus ar satiksmes ierobežojumiem, lai varētu saplānot pēc iespējas sev ērtāku pārvietošanās maršrutu, ņemot vērā šīs plānotās izmaiņas.
 
 
Šogad notiks jau trešais Ķekavas velobrauciens ar četrām dažādām distancēm, kur īsākā būs 400 metri un garākā - 45 kilometri. Velobrauciens notiks 28. augustā no plkst. 10.00 līdz 16.00, ar reģistrāciju no plkst. 9.00 Ķekavā, sporta laukumā “Fortius”, pie Ķekavas sporta kluba.  
 
Ķekavas velobrauciena dalībniekiem atkarībā no vecuma un sportiskās sagatavotības ir iespēja piedalīties kādā no četrām disciplīnām.Rūdītākie riteņbraucēji varēs pārbaudīt savu meistarību velobrauciena visgarākajā – “ISOSTAR izaicinājuma distancē” - 45 km garumā, kas vīsies no Ķekavas caur Daugmali un Baldoni, atgriežoties starta vietā Ķekavā.
 
Ikviens aktīvā dzīvesveida piekritējs aicināts piedalīties vispopulārākajā no distancēm - 20 km garajā Putnu fabrikas Ķekava tautas distancē "Stiprie stilbiņi", kuras brauciens plānots maršrutā Ķekava – Pulkarne – Ķekava.
 
Ķekavas velobrauciens ir unikāls ar to, ka tā dalībnieki var izbaudīt savu braukšanas meistarību pa dažādiem trases segumiem – gan pa asfaltu, gan pa grants un smilts segumiem. Kā informē velobrauciena organizatori – Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūra, “Isostar” izaicinājuma distancē un “Ķekavas avots” ģimenes distancē ir posmi ar grants segumu. Bet “Putnu fabrikas “Ķekava”” tautas distancē “Stiprie stilbiņi” ir posmi gan ar grants, gan ar smilts segumiem, tāpēc šīs distances dalībniekiem ieteicams MTB tipa velosipēds vai šosejas ar platākām riepām.
 
Savukārt aktīvā brīvā laika pavadīšanas cienītājiem, jo īpaši sportiskajām ģimenēm tiks piedāvāta īpašā "Ķekavas avots" ģimenes distance, kurā ikviens aktīvā dzīvesveida piekritējs varēs izbaudīt velopiedzīvojumu 7 km garumā pa Ķekavu.
Tāpat kā pērn, arī šogad Ķekavas velobraucienā būs padomāts arī par pašiem mazākajiem, kuri varēs startēt "Limpo bērnu distancē", kas ir 400 m gara.
 
 
 Ja esi izlēmis startēt kādā no Ķekavas velobrauciena distancēm, piereģistrē savu dalību interneta vietnē sports.kekava.lv līdz 23. augusta plkst. 24.00.Līdz 23. augustam būs spēkā īpaši izdevīga dalības maksa, savukārt pieteikšanās sacensības dienā būs par paaugstinātu maksu. Dalības maksā iekļautas pusdienas līdzņemšanai, viens dzirdināšanas punkts, tiesnešu darbs, trases sagatavošana, policijas un mediķu darbs, rezultātu apstrāde, īpaša piemiņas medaļa, atrakcijas bērniem, labierīcības (WC un duša), mantu glabātuve.
 
Ar Ķekavas velobrauciena nolikumu un pasākuma programmu var iepazīties interneta vietnē http://sports.kekava.lv.
 
Aicinām visus dalībniekus un līdzjutējus ievērot aktuālos Covid-19 infekcijas ierobežošanas pamatprincipus un piesardzības pasākumus! Paralēli velobraucienam notiks dažādas aktivitātes – “Putnu fabrikas “Ķekava”” pasākums bērniem “Stiprais cālis”, degustācijas, atrakcijas,  āra kafejnīcas.
 
Ķekavas velobraucienu atbalsta – A/S “Putnu fabrika Ķekava”, “Ķekavas avots”, “Isostar”, Limpo limonāde, “TU saldējums”, “Hanzas maiznīca”, Löfbergs,  Bella Happy, Bella, Piebalgas alus, T/C “Liiba”, „ŠKODA” automašīnu oficiālais pārstāvis Latvijā – „GREEN MOTORS”, Rīgas šampanietis
 

Plašāka informācija, rakstot uz e-pastu: velobrauciens@kekava.lv

 

Administratīvā pārvalde

23.08.2021. 

  Drukāt