Ar plašu kultūras programmu un gaisa balonu festivālu nosvinēti Ķekavas novada svētki

No 20. līdz 22. augustam, Ķekavas novadā norisinājās novada svētki ar daudzveidīgu koncertu un aktivitāšu programmu,  kuru ietvaros iedzīvotājus un viesus priecēja koncerti visām gaumēm – ‘’Pērkons’’, ‘’Audiokvartāls’’, ‘’Keksi’’, ‘’Zeļļi, akustisko ģitāru duets, īpašs ‘’The Sound Poets ‘’ laivu koncerts uz Daugavas un gaisa balonu festivāls.

 

Ķekavas novada svētkiem veltītie pasākumi noritēja nedēļas nogalē dažādās norises vietās - šogad novada svētkus svinējām jau plašākā teritorijā un to ietvaros norisinājās arī Baldones pilsētas svētki. Tāpat svētku aktivitātes norisinājās Ķekavā, Baložos un Katlakalnā, kā arī visā novadā notika Ķekavas gaisa balonu festivāls, kad debesīs virs Ķekavas novada bija redzami krāsaino gaisa balonu lidojumi.

 

Svētkus 20. augustā atklājām Jaunu ideju centra pagalmā, skatoties sarunu festivālu LAMPA visas dienas garumā. Savukārt vakarā apmeklētājus priecēja vairāki koncerti –Mercendarbes muižas parkā,  Baldonē, norisinājās akustisko ģitāru dueta koncerts, kurā uzstājās Aivars Hermanis un Vjačeslavs Mitrohins, radot īpašu atmosfēru un muzikālo piedzīvojumu visiem apmeklētājiem, kuri šo uzstāšanos baudīja skaistajā muižas parkā saulrieta laikā. Savukārt Katlakalnā, atpūtas vietā ‘’Nēģīši’’, svētkus ieskandināja grupas ‘’Audiokvartāls’’ koncerts. Bet vakara noslēdzošais koncerts notika Ķekavas parkā, kur ar enerģisku koncertu apmeklētājus priecēja leģendārā grupa ‘’Pērkons’’. Šo koncertu bija iespējams vērot arī tiešraidē. Vakars noslēdzās ar iespaidīgu gaisa balonu degļu šovu.

 
Svētku diena sestdien, 21. augustā, tika atklāta ar gaisa balonu rīta lidojumu jau agri no rīta, kad plkst. 06:30 debesīs bija vērojama gaisa balonu parāde. Šajā dienā Ķekavā, pie Jaunu ideju centra, turpinājās sarunu festivāla LAMPA kopā skatīšanās. Savukārt Baldonē notika sporta spēles, kā arī zirgu un mājdzīvnieku parāde. Mazajiem apmeklētājiem bija iespēja vērot Leļļu teātra izrādi ‘’Šreks un ēzelītis’’ Baldones pilsētas skvērā, bet dabas mīļotāji varēs doties apskatīt Baldones Meža galerijas gleznas Ginta Smukā ģitārmūzikas pavadījumā. Savukārt vakarā svētku apmeklētājus Baldonē priecēja grupas ‘’Keksi’’ koncerts,  kamēr Baložos bija skatāma Baložu Tautas teātra izrāde ‘’Mucenieks un Muceniece’’. Tāpat šajā vakarā Baložos uzstājās grupa ‘’Zeļļi’’ koncerts, bet uz Daugavas bija baudāms grupas ‘’The Sound Poets’’ īpašais koncerts. Skaisto svētku dienu vakarā noslēdza gaisa balonu spīdēšanas šovs.


Arī svētdienā, 22. augustā, rīts iesākās ar gaisa balonu lidojumu, pēc tam turpinājās ar  Augusta tirgu Ķekavā, pie Doles Tautas nama, kur apmeklētājus gaidīja amatnieku un mājražotāju tirgus visas dienas garumā. Tikmēr Baldonē notika 35 kilometrus garš velo brauciens ‘’VeloBaldone’’, kura maršrutā bija iekļauti pieci Baldones apkārtnē esoši ezeri  – Liliju ezers, Lejas ezers, Kausu ezers, Zāļezers un Pakuļezers. Velobrauciens norisinājās gandrīz visas dienas garumā un tā laikā dalībnieki iepazina skaisto Baldones apkārtni, vērojot gan meža, gan ezeru ainavas. Savukārt svētdienas vakarā Baldonē bija iespēja apmeklēt koklētāju ansambļa ‘Dzītari’’ koncertu un noskatīties filmu ‘’Blakus’’ Baldones Vanagkalna estrādē.

 

Video atskatu uz svētku notikumiem ir iespējams apskatīt ŠEIT!


Paldies visiem, kuri piedalījās! Tiekamies Ķekavas novada svētkos arī nākamgad!

 

Administratīvā pārvalde

24.08.2021.

  Drukāt