Noslēgusies ikgadējā izglītības, kultūras un sporta darbinieku konference

Pirms mācību gada sākuma, 25. augustā, notika ikgadējā Ķekavas novada izglītības, kultūras un sporta darbinieku konference. Tās laikā tika apspriestas aktuālākās tēmas katrā nozarē un jomā, kā arī sveikti jaunie pedagogi.

 

Šī gada konferenci ar uzrunu atklāja Ķekavas novada priekšsēdētājs Juris Žilko, sveicot arī jaunos pedagogus, kuri pievienojušies Ķekavas novada skolu kolektīviem. 2021./2022. mācību gadā Ķekavas novadā darbu uzsāks 43 pedagogi.

 

Sākumskolas mācību spēki izrunāja aktualitātes un izaicinājumus izglītībā, uzsākot jauno mācību gadu sākumskolā.  Ar savu pieredzi dalījās lektore - Ogres 1. vidusskolas atbalsta komandas vadītāja, izglītības un klīniskā psiholoģe Jolanta Lamstere, kura stāstīja par speciālo vajadzību noteikšanas un individuālo izglītības plānu īstenošanu skolā. Savukārt žurnālists Dīvs Reiznieks vadīja diskusiju par tēmu “Es un skola’’.

 

Pirmsskolas skolotāji apsprieda inovatīvus izaicinājumus labākai izglītībai pirmsskolā, piemēram, e-mācību vidi un tās iespējas, informācijas tehnoloģiju izmantošanu sadarbībā ar vecākiem un pedagogiem, digitālo albumu veidošanu un ikdienas attālināto darbu. Sarunā ar novada pedagogiem piedalījās arī ‘’Skola 2030’’ vecākā eksperte Liene Rolande, kura pastāstīja par ‘’Skola 2030’’ e-mācību vidi un tās iespējām.

 

Tāpat konferences laikā tika apspriesta kompetenču pieejā balstītā izglītības satura ieviešana un labā prakse, skolēnu izpratnes padziļināšana, projektu metodes izmantošanas iespējas mācību procesā, skolēnu mācību uzņēmumi un citas aktualitātes, kuras var apskatīt konferences programmā.

 

Administratīvā pārvalde

25.08.2021.

  Drukāt