Ķekavas novada vadība ar satiksmes ministru Tāli Linkaiti apspriež “Rail Batic” projekta gaitu

Ceturtdien, 26. augustā, Ķekavā viesojās satiksmes ministrs Tālis Linkaits, AS “RB Rail” vadība, “Eiropas Dzelzceļu līnijas” un “Latvijas Valsts ceļi” vadošie speciālisti, lai tiktos ar Ķekavas novada vadību un kopā ar pašvaldības atbildīgajiem speciālistiem apspriestu un prezentētu “Rail Baltic” projekta gaitu, plānus, diskutētu par problēmām un ieteikumiem.

 

Tikšanās gaitā tika uzklausīta informācija par projekta realizācijas gaitu un darba plāniem attiecībā uz dzelzceļa līnijas izbūvi, kā arī tika uzdoti un aktualizēti daudzi jautājumi, kas saistīti ar Ķekavas apvedceļa izbūvi, autoceļa A5 pārbūvi, kā arī izrunātas nianses par “Rail Baltic” izbūvi.

 

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits uzsvēra: “Mums ir svarīga sadarbība ar pašvaldībām, jo tieši lokālā pašvaldība ir pirmā, kas saskaras ar jautājumiem no iedzīvotājiem, uzņēmējiem, kā arī izgaismo praktiskas problēmas tik vērienīga projekta realizācijas gaitā. Uzņēmēju iesaiste dzelzceļa teritorijas infrastruktūras attīstīšanā, gan veidojot jaunus biznesa parkus, pakalpojumu centrus un veidojot pieslēgumus jaunajām dzelzceļa līnijām, iezīmēs novada teritorijā jaunas iespējas un paplašinās pakalpojumu klāstu. “Rail Baltic” sniegs neatsveramas iespējas teritorijas attīstībai ne tikai Latvijas, bet visu Baltijas valstu līmenī.”

 

Darba gaitā tika secināts, ka nepieciešamas detalizētākas darba tikšanās ar dažādu atbildīgo jomu pārstāvjiem, jo projekts ir ļoti plašs un prasa daudzpusīgu pieeju tā realizēšanai.

 

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko: “Esam gandarīti, ka šādas tikšanās notiek katrā novadā, ko skar “Rail Baltic” projekts. Īpaši svarīgi tas ir Ķekavas novadam, jo vienlaikus šeit tiks realizēti vairāki nozīmīgi projekti kā, piemēram, apvedceļa izbūve, “Rail Baltic” būvniecība un citi darbi. Šobrīd, izprotot visu iesaistīto pušu prioritātes un problēmas, ir cieša apņemšanās un ministra atbalsts turpināt intensīvu darbu ar visām iesaistītajām organizācijām, lai Ķekavas novadā projekti tiktu realizēti, ievērojot mūsu iedzīvotāju intereses un komfortu”.

 

 

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja birojs

26.08.2021.

  Drukāt