Iepazīst Lietuvas kolēģu pieredzi izglītībā

 

Lai iepazītos ar kaimiņu pieredzi izglītības jomā, 16. maijā uz Šauļu rajona pašvaldību Lietuvā devās vairāk kā 30 skolu un bērnudārzu vadītāju, deputātu un izglītības speciālistu no Ķekavas, Salaspils, Olaines, Garkalnes un Siguldas novadiem.

 

Vizītes sākumā Latvijas pārstāvjus sveica Šauļu rajona pašvaldības vadītājs Algimantas Gaubas, kurš iepazīstināja ar pašvaldību, tās darbību un piešķirto finansējumu izglītībai.

 

Savukārt Šauļu rajona pašvaldības Izglītības un sporta departaments vadītājs Gintautas Sinickas klātesošos informēja par Lietuvas sistēmas izglītību, jaunajām izmaiņām Izglītības likumā un pašvaldības Izglītības nodaļas darba organizāciju.

 

Vizītes turpinājumā Latvijas piecu novadu izglītības speciālisti devās jau klātienē aplūkot Šauļu rajona Kužiai vidusskolu, kas ar Eiropas atbalstu rekonstruēta pirms pieciem gadiem. Skolā mācās gandrīz 300 skolēnu, un  tajā darbojas labi attīstīts Karjeras centrs un sadarbībā ar ebreju kopienu - Tolerances centrs.

 

Tāpat Latvijas delegācija varēja  vērot, kā, pateicoties Eiropas fonda piešķirtajiem līdzekļiem, norit  Kuršėnai mākslas skolas rekonstrukcijas darbi.

 

Savukārt par ilgadējo pieredzi pirmsskolas vecuma bērnu ar īpašām vajadzībām integrēšanu stāstīja Kuršėnai bērnudārza Eglutė vadība.

 

Kā šis jautājums tiek risināts Šauļu rajona Kuršėnai Pavenčių vidusskolā, to Latvijas pašvaldības speciālisti varēja uzzināt vizītes noslēgumā. Enerģiskā skolas direktore pastāstīja, ka šajā izglītības iestādē bērnus ar īpašām vajadzībām uzmana septiņi skolotāji -mentori. Daļa bērnu tiek intregrēti parastajās mācību klasēs, bet daļa – speciāli izveidotajās.Skola aktīvi iesaistās dažādos gan vietējos, gan starptautiskajos projektos, īpašu akcentu liekot uz vides tēmu.

 

 

 
 
 
Sabiedrisko attiecību daļa
  Drukāt