Mājas kafejnīcu dienas Ķekavas novadā

“Mājas kafejnīcu dienas” Ķekavas novadā “Radīts Latvijas sirdī!” norisināsies no 17.-19. septembrim un apmeklētājiem piedāvājumā būs dažādi ēdieni gan no novadnieku pūra lādes, gan radīti pavisam jauni.


Jau izsenis cilvēki meklējuši jaunas idejas un veidus kā radīt un augt! Un arī Ķekavas novadā rada -  gan jaunus produktus, gan jaunas garšas, gan jaunus uzņēmumus. Jaunais Ķekavas novads ir kā Latvijas sirds Daugavas krastā, kur atpūsties klusākos dabas stūrīšos un baudīt piedāvājumus aktīvajos novada centros. Novada tūrisma piedāvājumā kultūrvēsture savijas ar dabas mieru un harmoniju. Iedzīvotājiem un viesiem ir iespēja atpūsties gan atpūtas vietās pie novada ezeriem un upēm, doties pastaigās pa meža takām, baudīt aktīvo atpūtu ar velo, laivām vai pastaigās, ielūkoties vēsturē un  iepazīt arhitektūras pērles.


“Mājas kafejnīcu dienās” viesiem būs iespēja viesoties gan pie jau pieredzējušiem novada garšu meistariem, gan iepazīt jaunus. Ķekavas novads no Rīgas ir rokas stiepiena attālumā un ikdienā tam cauri plūst daudz cilvēku, bet nereti tuvumā esošās vietas paliek neiepazītas, tāpēc “Mājas kafejnīcu dienās” varēsiet ciemoties pie 14 Ķekavas, Baldones, Baložu un Daugmales garšu radītājiem tepat Pierīgā!


"Mājas kafejnīcu dienās" novadi, pagasti, pilsētas un ciemi aicina apmeklētājus izbaudīt vietējo kulināro piedāvājumu, iepazīstot arī to tradīcijas un kultūru. Šajās dienās savas durvis ikvienam apmeklētājam ver gan esoši ēdināšanas uzņēmumi - kafejnīcas, restorāni, krodziņi, viesu mājas -, gan saimniecības un vietējie iedzīvotāji, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu, bet šajā dienā pārvēršas par kafejnīcām - atver savas mājas un sētas, lai cienātu viesus ar sava novada vai ģimenes īpašajiem ēdieniem. 


"Mājas kafejnīcu dienu" ietvaros notiek arī dažādas kultūras programmas: rokdarbi, spēles, mūzikas instrumentu spēlēšana, nelieli koncerti, danči, priekšnesumi u.c.


“Mājas kafejnīcu dienas” organizē Lauku ceļotājs sadarbībā ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūru (LIAA) un pašvaldību tūrisma, kultūras un citiem speciālistiem.


Plašāku informāciju un Ķekavas novada Mājas kafejnīcu dalībniekus meklē: ej.uz/majaskafejnicaskekavasnovada2021

 

Tūrisma informācijas centrs
13.09.2021.

 

 

  Drukāt