Trīs dienu pasākumu cikls “IDEJA.IEDVESMA.IZAUGSME.”

Ķekavas novada pašvaldība informē - no 13. līdz 15.oktobrim norisināsies trīs dienu pasākumu cikls uzņēmējiem un aktīvajiem iedzīvotājiem, īpašu uzmanību pievēršot energoefektivitātes jautājumiem, uzņēmēju pieredzes stāstiem un aktīvo kopienu attīstības jautājumiem. Ievērojot valstī noteiktos drošības nosacījumus, daļa pasākumu noritēs klātienē, daļa tiešsaistē.


Trešdien, 13.oktobrī,
notiks starptautiska informatīva konference “Energoefektivitāte pašvaldībās un uzņēmumos”. Konference tiks dalīta divās daļās – pirmā no tām sāksies plkst.10.00 un tās auditorija būs pašvaldību darbinieki un eksperti.


Pirmajā daļā pašvaldības no Ķekavas, Gostinas (Polija) un Bordesholmas (Vācija) dalīsies ar savu pieredzi energoefektivitātes uzlabošanā. Bordesholmas pašvaldība jau tagad 75% elektroenerģijas pieprasījuma nodrošina no atjaunojamiem energoresursiem, kā arī tā ir pirmā pašvaldība Vācijā, kas pierādīja, ka visu reģionu ir iespējams pilnībā apgādāt ar elektrību no atjaunojamiem enerģijas avotiem ar liela mēroga akumulatoru uzglabāšanas sistēmu.


Tāpat konferences pirmajā daļā Ekonomikas ministrijas pārstāvis informēs par aktuālajām programmām finansējuma piesaistīšanai energoefektivitātes jomā, savukārt, starptautiskais eksperts no Vācijas izglītos par klimata pārmaiņām Baltijas jūras reģionā.


Otrajā konferences daļā tiks pievērsta uzmanība uzņēmēju iespējām un pieredzei energoefektivitātes paaugstināšanai savā uzņēmējdarbībā, ietverot tādas tēmas kā “Energoefektivitāte – atslēga uz uzņēmumu produktivitātes un konkurētspējas celšanu”, kā arī būs iespēja smelties no citu uzņēmēju pieredzes saistībā ar energoefektivitātes uzlabošanu.


Pirmā daļa sāksies plkst.10.00, otrā daļa sāksies plkst.14.00, ikviens interesents, jo īpaši esošie un topošie uzņēmēji, aicināti pieslēgties un sekot līdzi diskusijām Zoom platformā. Pasākumam tiks nodrošināta sinhronā tulkošana latviešu, vācu un poļu valodās.


Pieteikšanās: https://forms.gle/bom2nvT9gDcjYYNy8


Informatīvā konference tiek īstenota Eiropas Klimata Iniciatīvas (EUKI) programmas projekta “Pārrobežu sadarbība kapacitātes stiprināšanai energoefektivitātes jomā” ietvaros.

 

 

Ceturtdien, 14.oktobrī, ZOOM PLATFORMĀ, plkst. 10.00 norisināsies Ķekavas novada uzņēmējdarbības atbalsta plāna darbnīca un dalīšanās ar uzņēmēju pieredzes stāstiem. Aicinām piedalīties ikvienu aktīvo iedzīvotāju, kuram ir idejas un priekšlikumi, kā uzlabot uzņēmējdarbības vidi novadā.


Iepriekšēja pieteikšanās: https://forms.gle/Xc2LXoWd559vn8c37

 

ZOOM SAITE:

https://us02web.zoom.us/j/83370140209?pwd=KzFXQWJoN3RkMStXOGVFKzdCTklrZz09

Meeting ID: 833 7014 0209

Passcode: 108519




 

Piektdien, 15.oktobrī, nevalstiskā organizācija “Partnerība Daugavkrasts” organizē pieredzes apmaiņas braucienu uz Cēsīm, kur paredzēta tikšanās ar Cēsu novada pašvaldības pārstāvjiem, ekskursija “Ruckas mākslas rezidenču centrā”, kā arī tikšanās ar aktīvo Liepas kopienu, kas saņēmusi Latvijas Lauku foruma atpazīstamības zīmi "Ceļā uz Viedo Ciemu". Dalība pasākumā ar derīgu Covid-19 sertifikātu. Plašāka pasākuma programma.


Pieteikšanās: https://ej.uz/pieredze_cēsis

 

Aicinām iedzīvotājus sekot līdzi aktuālajai informācijai Ķekavas novada mājas lapā un sociālajos tīklos.

 

 

PROGRAMMA, 13.OKTOBRIS

PROGRAMMA, 14.OKTOBRIS

 

Administratīvā pārvalde
29.09.2021.

 

  Drukāt