Ķekavas novada uzņēmēji un TIC piedalās izstādē Rāmavā

No 2021. gada 30. septembra līdz 2. oktobrim izstāžu kompleksā “Rāmava” notika tradicionālā rudens izstāde “Lauksaimniecības un meža tehnika 2021”. Tajā piedalījās arī seši Ķekavas novada uzņēmēji un Tūrisma informācijas centrs. Vienotajā Ķekavas novada stendā varēja sastapt ZS “Dorītes” (Daugmales Jāņa bišu medus un Pampāļu podi), “Gi Line” (veselīgie sīrupi, eliksīri un “Konfelāde” marmelādes konfektes), Dairas Malderes smilstērkšķu produkcija, IK “Siliņpapa dēli” (dažādi gaļas izstrādājumi), darbnīca “Svilpo keramika” un Pārslas Indāres bioloģiskā medus un bišu produkti.


Arī Ķekavas novada Tūrisma informācijas centra (TIC) speciālisti bija sastopami vienotajā novada stendā, kur ar devīzi “Saplāno savu rudens ceļojumu!” apmeklētāji varēja iepazīties un saņemt dažādus bukletus un brošūras par atpūtas un ceļojuma iespējām jaunajā Ķekavas novadā un visā Pierīgā, kas plašāk pazīstams kā EXIT RĪGA tūrisma reģions. Savukārt pirmās divas izstādes dienas TIC stends pārtapa par pop-up studiju, kurā uz tiešsaistes sarunām par tūrismu tika aicināti daži no vienotā stenda dalībniekiem – Māris Logins (SIA “Gi Line”), Linda Sulutaura (ZS “Dorītes”), Dace Balckare (Svilpo keramika) un izstādes organizatoru pārstāvis Gusts Lūsis (valdes loceklis SIA “A.M.L. Rāmava”), kā arī Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Juris Žilko.


Tiešsaistes sarunas varēja vērot tiešraidē Ķekavas novada TIC Facebook kontā (kekava.travel), kur tās joprojām ir skatāmas (https://ej.uz/tsr2021). Vienojošais visām sarunām bija tūrisms – pieredzes stāsti un pandēmijas laika ieviestās izmaiņas. Piemēram, Māris Logins stāstīja par daudzveidīgo pieredzi ar grupu ekskursijām – kā ražotnē tūrisms ienācis un cik grūti to ir saglabāt pulcēšanās un epidemioloģisko noteikumu dēļ. Savukārt, no sarunas ar Lindu Sulutauru var smelties iedvesmu un piemēru, kā nezaudēt motivāciju brīžos, kad, kā pati saka: “Dūša ir papēžos”. Par spīti tirdzniecības liegumam pavasarī un laikam, kad tirdziņus nedrīkstēja organizēt un tajos piedalīties,  ZS “Dorītes”  atrada veidu, kā sadarbojoties ar kaimiņiem, saražoto produkciju, tomēr, varēja realizēt un krīzi pārdzīvot. Keramiķe Dace Balckare dalījās pārdomās par amatnieku darinājumiem kā suvenīriem ar pievienoto vērtību un savas darbnīcas pieredzi dažādu radošo darbnīcu organizēšanā. Svarīgu lomu tūrismā ieņem arī darījumu tūrisms, tāpēc, uz sarunu tika aicināts Gusts Lūsis, SIA “A.M.L. Rāmava” valdes loceklis, lai runātu par Ķekavas novada un Pierīgas potenciālu šī tūrisma virziena attīstībā, atzīstot, ka Pierīga ir laba vieta, kur darījumu tūrisms varētu attīstīties arī turpmāk. Noslēdzošā saruna tika aizvadīta ar Ķekavas novada Domes priekšsēdētāju Juri Žilko, pārrunājot līdzšinējo sadarbību dalībai starptautiskajā izstādē un turpmākajiem pašvaldības atbalsta plāniem uzņēmējdarbības veicināšanai, solot, ka: “Skatoties absolūtos skaitļos un arī procentuāli, atbalsts nesamazināsies.”


Līdztekus visām iepriekš nosauktajām aktivitātēm, izstādes apmeklētāji arī tika mudināti iepirkties vismaz pie četriem no sešiem Ķekavas novada mājražotājiem un amatniekiem, krāt zīmodziņus un piedalīties momentloterijā, laimējot kādu patīkamu pārsteiguma balvu. Šādu iespēju izmantoja vairāk kā 40 cilvēku.


Kopumā izstāde aizvadīta patīkamā gaisotnē un arī nākamajā gadā plānots tradīciju turpināt, aicinot novada amatniekus un mājražotājus kopā ar TIC piedalīties vienotajā Ķekavas novada stendā “Radīts Ķekavas novadā”!

 

Ķekavas novada TIC
04.10.2021.

  Drukāt