Ķekavā Zelta pāris - Irēna un Mārtiņš Gargurņi

Ķekavas novada pašvaldības redzeslokā nonākusi vēl viena brīnišķīga ģimene Ķekavā, kura apliecina stipras ģimenes vērtības, mīlestību un cieņu vienam pret otru, mīlestību pret darbu un savu dzimto vietu. Un tie ir Irēna un Mārtiņš Gargurņi no Ķekavas, kuri šogad augusta izskaņā svinēja savu 50. kāzu jubileju.

 

Zelta pāris Ķekavu par savām mājām sauc jau 46 gadus. Bet pirmā satikšanās bija tepat netālu – Vecumniekos, kādā ballē Vecumnieku kultūras namā. Un jau 1971. gada 21. augustā atskanēja kāzu valsis un tika novīta Gargurņu ģimene, kuras stiprums ir atspoguļojies divos brīnišķīgos bērnos un četros mazbērnos. 

 

Kad tika svinētas kāzas, jaunā ģimene vēl dzīvoja Vecumniekos. Mārtiņš, katru dienu mēroja ceļu uz Ķekavu, kur strādāja “Ķekavas PMK “par namdari. Viņa arodu šobrīd turpina dēls Ingus. 1975. gadā, piedzimstot dēlam,  kā  jaunā ģimene saņēma dzīvokli no Mārtiņa darba vietas un viņu dzīves gaitas sākās Ķekavā. Mārtiņš darbu turpināja “Ķekavas PMK”. Bet sieva Irēna sāka strādāt “Putnu fabrikā “ “Ķekava””, kur jau aizritējuši 35 gadi. Arī meita Zane  savu darba dzīvi saistījusi ar  “Putnu fabriku “Ķekava””.

 

Zelta pāris - Irēna un Mārtiņš Gargurņi – jaunajām ģimenēm novēl: “ Reiz tālā jaunībā veca māmuļa teica: “Nemeklējiet vieglu laimi!” Cits laimi saredz naudas kaudzītēs. Cits laimi atrod astoņu istabu paklāju mīkstumā. Citam laimi atnes bērnu smiekli, pavasarī uzarti lauki un rudenī piebriedušas graudu vārpas. Bet visām vārpām ir akoti. Akotainā laime….Kāpēc gan ne? Akotainā laime palīdzot dzīvi bez akotiem nodzīvot.”


Ķekavas novada pašvaldība sveic Gargurņu ģimeni, novēlot viņiem arī turpmāk saglabāt dzīvesprieku, labu veselību un mīlošu ģimeni. Lai mazbērni Reinis, Nora, Toms un Miks palīdz saglabāt jaunības degsmi un azartu!

 

 

 

Administratīvā pārvalde
06.10.2021.

 

  Drukāt