Ķekavas Mākslas skolā mākslinieces Artas Baltās izstāde “EsMe”

No 18.oktobra līdz 26.novembrim Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zāle būs apskatāma mākslinieces Artas Baltās izstāde “EsMe”.

Izstāde ir mākslinieces radošās darbības pēdējās desmitgades atskaites punkts – dažādi laika posmi, dažādi fokusi, nemainīgi smalku sievišķīgu estētiku un profesionāli augstvērtīgi tehniskie risinājumi. Jau pats izstādes nosaukums “EsMe” stāsta par mākslinieces radošās būtības atspoguļojumu, kur iedvesma, ieceres un izjūtas transformējas un materializējas objektos un priekšmetos.
 

Māksliniece Arta Baltā par sevi: “Mani darbi vienmēr ir kā aktualitāte no manas ikdienas, no laika posma vai tikai brīža untuma, neatkarīgi no tēmas, kas tiek risināta. Dizains un funkcionalitāte, estētisku formu meklējumos  ir kritēriji, kas mani vienmēr ir motivējuši radīt. Pat teiktu, esmu neglābjama estēte, ikreiz savās ikdienas gaitās meklēju acīm un taustei baudāmo. Savu lomu mājās – sieviete, mātē, darbā – skolotāja... nav iespējams nošķirt no iekšējās alkas just, just caur tausti. Tā ik reiz nonākot pie plastikā keramikas materiāla, kurš ļauj realizēt savas vēlmes, jo keramika sevī ietver,  kā tēlniecības paņēmienus, tā glezniecības , līdz pat smalkiem  grafikas risinājumiem. Tā pat vienmēr milzīgu gandarījumu katram keramiķim sniec tehnoloģiskās rotaļas – malkas, gāzes, elektriskie cepļi, augsto vai zemo grādu amplitūdas.  Svarīga ir tikai iecere.”

 

Lai pieteiktos uz izstādes “EsMe” apmeklējumu un iegūtu vairāk informācijas, aicinām zvanīt pa tālruni 67937440.


Ķekavas Mākslas skola
14.10.2021.

 

  Drukāt