Ķekavā pārrunā jautājumus par vienota sabiedriskā transporta tīkla veidošanu Pierīgā

Ceturtdien, 14. oktobrī, Ķekavas novada domes vadība un deputāti, satiksmes ministrs Tālis Linkaits, kā arī VSIA “Autotransporta direkcija” un SIA “Rīgas satiksme” vadība tikās kopīgā sanāksmē, lai pārrunātu vienota sabiedriskā transporta tīkla veidošanu Rīgas metropolē.

 

Atklājot tikšanos, satiksmes ministrs Tālis Linkaits  uzsvēra: “Jautājums par Rīgas un Pierīgas sabiedriskā transporta sasaisti ir aktuāls jau daudzu gadus. Šobrīd, ņemot vērā realizējamos attīstības projektus transporta jomā visā valstī, ir īstais brīdis uzsākt pārrunas par šo plānu ieviešanu dzīvē.“

 

Sanāksmes laikā Rīgas domes vicemērs Vilnis Ķirsis norādīja: “Rīgā ikdienu iebrauc un izbrauc aptuveni 100 000 privāto automašīnu. Cilvēki strādā un pavada brīvo laiku galvaspilsētā. Lai samazinātu siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisiju daudzumu un privāto automašīnu daudzumu Rīgas ielās, ir jāveido ērta sabiedriskā transporta pakalpojuma sistēma. Rīga un Pierīga ir vienots organisms, tāpēc mums jādzīvo vienotā sasaistē.”

 

Tikšanās laikā tika prezentētas ieceres pilnveidot sabiedriskā transporta “Rīga – Baloži” satiksmes intensitāti un brauciena pieturvietas, bet nākotnē plānots apspriest arī citus maršrutus, nomainot reģionālā pakalpojuma sniedzēju pret “Rīgas satiksme” organizētu sabiedrisko transporta pakalpojumu.

 

Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji aicināja izvērtēt iecerēto maršrutu izmaiņu aktualitāti un jaunu maršrutu plānošanu, sadarbībā arī ar pašvaldības speciālistiem.

 

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko uzver: “Esam vistuvākā Pierīgas pašvaldība, liels daudzums mūsu novada iedzīvotāju strādā, mācās un pavada laiku Rīgā, līdz ar to sabiedriskā transporta pieejamība un izmantošanas komforts ir liela aktualitāte. Tomēr, plānojot jebkādas izmaiņas un iespējamos uzlabojumus, ir jāizvērtē to aktualitāte un finansiālā ietekme uz novada budžetu. “

 

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja birojs
14.10.2021.


 

 

  Drukāt