Šogad uzsāks veloceliņa pamattrases būvniecību

Ķekavas novada pašvaldības uzdevumā šogad turpināsies apvienotā gājēju ceļa un veloceliņa izbūve gar autoceļu A7 Ķekavas novadā. Noslēdzoties atsevišķā prioritārā posma asfaltēšanas darbiem no Vimbukroga līdz Alejām, novembra sākumā tiks uzsākta pamattrases būvniecība no T/C Liiba Ķekavā līdz Katlakalnam - Pļavniekkalna ielas krustojumam ar autoceļu A7.


Būvdarbu laikā plānots izbūvēt 4,6 kilometru garu apvienoto gājēju ceļu un veloceliņu ar asfaltbetona segumu 2,5 metru platumā, kā arī izbūvēt jaunu apgaismojumu.


Kā informē Attīstības un būvniecības pārvaldes speciālisti, 2021.gada oktobrī ir parakstīts līgums starp Ķekavas novada pašvaldību un SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “IGATE”” par būvdarbu veikšanu, SIA "Semita” par būvuzraudzību un SIA "Projekts EAE" par veloceliņa būvdarbu autoruzraudzību.


Pašlaik notiek sagatavošanās darbi būvniecības uzsākšanai, tostarp, trases atrašanās vietas nospraušana dabā un nepieciešamo būvdarbu atļauju saņemšana.


Veloceliņa būvniecību plānots pabeigt līdz 2022.gada 31.decembrim.


Jau ziņots, ka 2021.gada augustā noslēgušies Ķekavas veloceliņa atsevišķā prioritārā posma izbūves un asfaltēšanas darbi 400 metru garumā gar autoceļu A7 - no Rīgas ielas 1a Vimbukrogā līdz mājām “Annužas” Alejās. Savukārt veloceliņa posma gar autoceļu V2 (no Mazās Rāmavas ielas Valdlaučos līdz Egļu ielai Katlakalnā) asfaltēšana paredzēta šī gada oktobrī.

 

 

Administratīvā pārvalde
20.10.2021.

 

  Drukāt