Baložu vidusskolas piebūves būvniecību plāno pabeigt martā

Lai paplašinātu un modernizētu mācību vidi Baložu vidusskolā, nodrošinot papildus mācību vietas vairāk kā 280 skolēniem, šobrīd aktīvi notiek skolas moduļa tipa piebūves un sporta laukuma pārbūves būvniecības darbi, kurus plānots pabeigt pēc dažiem mēnešiem – 2022.gada martā.


Baložu vidusskolas moduļu tipa piebūves izbūvi un sporta laukuma pārbūves būvprojekta izstrādi un būvniecību veic uzņēmums SIA “Belss”.


Kā norāda SIA “Belss” pārstāvis Kaspars Ziediņš  šobrīd skolas piebūves būvniecības procesā varam atzīmēt tradicionālos Spāru svētkus. Ir paveikti apjomīgi grunts pārvietošanas darbi, samontēti visi 66 ēkas moduļi, tāpat noslēgušies lielākā daļa elektroapgādes, ūdensvada un lietus ūdens kanalizācijas ārējo tīklu izbūves darbi. Jaunbūvei turpinās jumta un āra apdares darbi, tomēr jau šobrīd ir iespējams uzsākt arī iekšdarbus - tuvākajā laikā plānota grīdas plātņu ieklāšana, iekšējo inženiertīklu izbūve, kā arī starpsienu izbūve.


Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko lepojas, ka Ķekavas novads ir augoša, jaunām ģimenēm draudzīga un ērta mājvieta, kas vienlaicīgi ir arī liels izaicinājums, jo bērnu skaits ik gadu pieaug ātrāk, kā iespēja izglītības iestādēm nodrošināt vietas tajās.


Jau daudzus gadus tiek aktīvi strādāts, lai rastu risinājumus un meklētu jaunas iespējas, kā attīstīt izglītības infrastruktūru novadā. Ķekavas novada pašvaldībai jau ir veiksmīga pieredze moduļu tipa ēku būvniecībā un ekspluatācijā. Moduļu tipa ēku risinājums ļauj izveidot papildus telpas vietā, kur realizēt būvniecību tās klasiskajā izpratnē būtu ilgstošāk un daudz dārgāk.


“Tā kā esmu Baložu vidusskolas absolvents, redzēt kā skola attīstās un paplašinās, man ir īpaši emocionāli. Tāpat, ar patiesu prieku un nepacietību, gaidu jauno sporta laukumu, kas dos motivāciju un lielas iespējas sportot ikvienam novadniekam, jo īpaši Baložu pilsētas iedzīvotājiem,” norāda domes vadītājs Juris Žilko.


Līdz ar moduļu tipa piebūves uzbūvēšanu, pie Baložu vidusskolas plānots nodrošināt mācību vietas papildu 280 skolēniem. Kā norāda Baložu vidusskolas direktore Vita Broka, jaunā piebūve tiek ļoti gaidīta, jo 2021./2022. gadā mācības pirmajā klasē uzsāka 113 audzēkņi piecās klasēs, bet kopējais skolēnu skaits vidusskolā ir vairāk kā 800. Jaunā piebūve sniegs iespēju ne tikai uzņemt vairāk pirmklasnieku, bet arī mācīties atbilstošās, modernās un plašās klasēs, atrisinot skolas vadības izaicinājumus - citas skolas telpas pielāgošanu mācību klašu vajadzībām.


Skolas direktore Vita Broka atzīst, ka Baložu vidusskolas audzēkņi un skolotāji jau ilgu laiku gaida skolas jauno piebūvi, kurā beidzot būs vairāk vietas skolēniem un nebūs jāmācās pielāgotās telpās.


“Skolotāji varēs organizēt interaktīvas mācību stundas jaunajos dabaszinātņu kabinetos, izmantojot modernās tehnoloģijas, piemēram,  īpaši aprīkotās stikla  tāfeles ar iebūvētu multifunkcionālu displeju, kameru un mikrofonu. Esam ilgstoši gaidītu notikumu priekšā - jaunie sportisti ar nepacietību ilgojas pēc plašā, dažādām aktivitātēm piemērotā sporta laukuma, bet pedagogi ļoti gaida jauno skolotāju istabu. Es, kā skolas direktore, no sirds ticu, ka jauno infrastruktūru novērtēs gan skolēni, gan pedagogi, gan Baložu iedzīvotāji”, skaidro V.Broka.


Baložu vidusskolas jaunajā divstāvu piebūvē paredzētas 12 mācību klašu telpas, tajā skaitā dabaszinātņu kabineti, aktu zāle ar paaugstinājumu, ēdamzāle, metodiskā telpa, skolotāju telpas, sanitārie mezgli un palīgtelpas. Nodrošinot ergonomisku mācību vidi, tiks ieviesti informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumi, tajā skaitā ierīkotas piecas mobilās datorklases.


Baložu vidusskolas moduļu tipa ēkas jaunbūves projekta ietvaros top arī moderns sporta laukums, ko plānots izmantot gan vidusskolas vajadzībām, lai nodrošinātu mācību procesu sportā, gan ikvienam aktīvajam Baložu pilsētas iedzīvotājam, sniedzot iespēju izmantot jaunā sporta laukuma infrastruktūru.


Sporta laukuma iekšpusē atradīsies futbola laukums, tam apkārt atradīsies četri skriešanas celiņi. Tāpat laukumā būs tāllēkšanas un trīssoļlēkšanas apvienotais sektors, kā arī vingrošanas rīku laukums. Lielākā daļa no sporta laukuma izbūves darbiem jau ir izpildīta. Sekojot līdzi laikapstākļiem, sporta laukumā atlikuši tādi darbi, kā futbola laukuma seguma ieklāšana, apzaļumošanas darbi un labiekārtojuma elementu montāža.


Attīstības un būvniecības pārvalde informē, ka projekta realizēšanas kopējās izmaksas ir apmēram 9 milj. eiro, no tiem Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF)  finansējums  3,2 milj. eiro, valsts dotācija – vairāk kā 84 000 eiro, bet pārējās projekta izmaksas  - apmēram 6 milj. eiro sedz Ķekavas novada pašvaldība, saņemot aizņēmumu no Valsts kases. 

 

 

 

Administratīvā pārvalde
22.10.2021.

 

  Drukāt