E-adrese - ērts saziņas veidas ar valsts un pašvaldības iestādēm

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk - VARAM) atgādina, ka kopš 2018. gada 1. jūnija iedzīvotājiem un uzņēmumiem ir pieejama oficiālā elektroniskā adrese (turpmāk - e-adrese). E-adrese ir drošs, uzticams un aizsargāts elektroniskas saziņas pakalpojums, ar kura palīdzību iedzīvotāji un uzņēmumu pārstāvji, izmantojot valsts pārvaldes pakalpojumu portālā Latvija.lv izveidotu kontu jeb pastkastīti, var veikt oficiālu, elektronisku saraksti ar valsts un pašvaldību iestādēm un otrādi.
 

E-adrese jeb vienotā digitālā pastkastīte ir Tava iespēja ikdienas saziņu ar valsts iestādēm veikt elektroniski – bez papīra dokumentu sagatavošanas, drukāšanas un sūtīšanas pa pastu vai nogādāšanas klātienē iestādē. Sazināties elektroniski – tas ir ērti, ātri un bez piesaistes deklarētajai vai juridiskajai adresei.

 

E-adresē īstenota saziņa ir pielīdzināta un tiesiski aizstāj "ierakstītas vēstules" sūtījumu. Lai nodrošinātu nepieciešamo korespondences konfidencialitātes, uzticamības un integritātes līmeni, piekļuve e-adresei iespējama tikai ar kvalificētiem personas elektroniskās identifikācijas līdzekļiem (eID karti, eParaksts un eParaksts mobile).

 

Sazinies ar Ķekavas novada pašvaldību, izmantojot e-adresi!

  • Sūti iesniegumus;
  • Pieprasi un saņem iestāžu pakalpojumus;
  • Uzdod jautājumus un saņem atbildes;
  • Saņem no iestādēm tieši tev adresētos ziņojumus.

Uzzini, kā izveidot e-adresi: https://mana.latvija.lv/e-adrese/

 

 

 

Administratīvā pārvalde
29.10.2021.

 

 

  Drukāt