“Clean R” norāda, ka nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ atkritumu izvešana var kavēties

Vides pakalpojumu uzņēmums “Clean R” skaidro, ka sniega, apledojuma un atkalas dēļ atsevišķās adresēs var būt apgrūtināta, vietām pat neiespējama piekļuve atkritumu konteineriem.

 

Saņemot vairāku iedzīvotāju sūdzības par neizvestiem atkritumu konteineriem, Ķekavas novada pašvaldība vērsās pie atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma “Clean R”, lai saņemtu skaidrojumu, kādēļ 2021. gada decembrī radās šādas situācijas.

 

Kā norāda “Clean R” pārstāvji, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs decembrī izsludināja sarkano brīdinājumu par ekstremāli stipru snigšanu, kā arī vairākkārt tika izsludināts oranžais brīdinājumus par intensīvu snigšanu. Biezās sniega kārtas un mainīgās temperatūras rezultātā uz ceļiem veidojās apledojums un atkala. Daudzos namu pagalmos bija apgrūtināta, vietām pat neiespējama piekļuve atkritumu konteineriem.

 

“Clean R” vērš uzmanību, ka no uzņēmuma neatkarīgu iemeslu dēļ, kad laika apstākļi un ceļu seguma stāvoklis bijis izteikti bīstams un braukšanai nepiemērots, atsevišķās adresēs nebija iespējams veikt atkritumu izvešanu. Uzņēmums iespēju robežās klientus informēja par iemeslu, kādēļ netika sniegts pakalpojums.

 

Rūpējoties par to, lai klientam nebūtu jāmaksā par neizvestu konteinera reizi, “Clean R” uzsver, ka gadījumos, ja atkritumu izvešana nenotika laikapstākļu dēļ, aicinām iedzīvotājus pārcelt izvešanu uz citu dienu. To var pieteikt, sazinoties ar “Clean R” klientu apkalpošanas centru, vai viegli un ērti izdarīt pašapkalpošanās portālā mans.cleanr.lv vai rakstot uz kc@cleanr.lv.

 

“Clean R” aicina iedzīvotājus būt pretimnākošiem un iespēju robežās iztīrīt piemājas piesnigušos ceļus un ietves, lai neapgrūtinātu transporta piekļuvi konteineriem, un parūpēties, lai piebraucamais ceļš ir izbraucams. Kā arī uzņēmums mudina iedzīvotājus pārliecināties, ka automašīnas nav novietotas pārāk tuvu iebrauktuvēm un tās netraucē piekļūšanu atkritumu konteineriem.


“Clean R” 
27.01.2022.

 

 

  Drukāt