Gatavi peldsezonai

 

Lai gan lēni, bet tomēr atnākusi vasara, kad metam pie malas ikdienas darbus un dodamies atpūsties pie dabas un no karstās tveices veldzēties spirdzinošā ūdenī. Lai peldēšanas prieki būtu droši, Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļa un Pašvaldības policija pirms aktīvās peldsezonas veikusi dažādus drošības priekšdarbus.
 
Kā stāsta Vides un labiekārtošanas daļas vadītāja Sigita Varika, maijā tika paņemti ūdens paraugi no iedzīvotāju iecienātākajām atpūtas vietām pie ūdens novadā, lai noteiktu ūdens kvalitāti. Peldūdens paraugi no Daugavas tika paņemti Daugmalē pie atpūtas vietas Ķīķerītis, Ķekavā – pie Dārznieka ielas; Katlakalnā – pie Ievu ielas un Ziedonī. Ūdens tīrību analizēja arī upītē Ķekaviņa pie Dambīša un Titurgas ezerā.
 
Laboratorijas Vides audits speciālisti paņēmuši arī dzeramā ūdens paraugus divos avotiņos Vedmeros, Daugmalē, kas ir daugmaliešu iemīļota atpūtas vieta. „Analīžu rezultāti liecina, ka visās pārbaudītājās vietās ūdens kvalitāte šobrīd atbilst peldvietu ūdens kvalitātes normām,” uzsver S. Varika, piebilstot, ka pašvaldība atkārtoti veiks ūdens pārbaudes zilaļģu un citu fitoplanktonu aļģu ziedēšanas laikā.
  
Vai peldētājus neapdraud maluzvejnieku atstātie zvejas tīkli vai citi veselībai bīstami priekšmeti, Ķekavas novada pašvaldības policija apsekoja dažādas ūdenstilpnes un to krastus.
Pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš informē, ka policijas darbinieki veikuši niršanas darbus Dambīti, Ķekavā, Sausajā Daugavā pie Dārznieka ielas un Ievu ielas, Katlakalnā, secinot, ka peldēties šajās vietā ir droši. Bet, neskatoties uz to, pašvaldības policijas pārstāvis aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, atpūšoties pie ūdens, un rūpēties par savu un bērnu drošību, ievērojot elementāru piesardzību. 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

  Drukāt