Labdarības pasākums Mežiniekos

 

Latvijas Sarkanā Krusta Rīgas apriņķa komiteja (Komiteja) cenšas uzsākt darbību Plakanciemā, ar lielu vēlmi palīdzēt vietējiem iedzīvotājiem, būt pēc iespējas tuvāk palīdzības saņēmējiem, tuvāk tiem, kam vajadzīga palīdzība un tiem, kam LSK Rīgas apriņķa komiteja var palīdzēt.
 
Pirmais pasākums plānots š.g. 17. jūnijā no plkst.15.00 līdz 20.00. „Mežiniekos” (bijušajās pasta telpās), kad būs iespēja gan nodot lietotas drēbes, apavus, gan bez maksas saņemt lietotās lietas. Tie, kas vēlās nodot, lūdzam nodot tīras un nesaplēstas lietas. Ar vēlmi palīdzēt novada iedzīvotājiem, akcijai atsaukusies biedrība „Solis tuvāk”, ziedojot ģimenēm noderīgas lietas un aicina to darīt arī citiem.
 
Tiks organizēts labdarības tirdziņš, kur pret ziedojumu varēs saņemt jaunas, mazlietotas lietas. Saziedotā naudiņa tiks izlietota bērnu dienas nometnes vajadzībām un dāvanu karšu iegādei akcijā „Skolas soma 2011.”. Dāvanu kartes, kas paredzētas skolai nepieciešamo lietu iegādei, nodosim pirmklasnieku ģimenēm, kam šāda palīdzība nepieciešama.
 
Šajā dienā trūcīgās personas/ģimenes uzrādot pašvaldības izsniegtu trūcīgas personas/ģimenes izziņu, varēs saņemt Eiropas Komisijas finansēto pārtikas paku.
Savukārt ģimenēm, kam krīzes rezultātā samazinājušies ienākumi un ienākumi uz vienu ģimenes locekli nepārsniedz 165 latus, būs iespēja pieteikties pārtikas pakai „Paēdušai Latvijai”.
 
Arī sirmgalvjiem, kas dzīvo vieni un kam nepieciešams atbalsts pārtikas iegādē, varēs aizpildīt pieteikumu pārtikas pakas nepieciešamībai un to arī saņemt.
Ja būsim saņēmuši no ziedotāja bezrecepšu medikamentus un uztura bagātinātājus, tad arī tos nepieciešamības gadījumā varēs cilvēki saņemt.
 
Šādas un līdzīgas aktivitātes organizēsim regulāri. Ja jutīsim iedzīvotāju nepieciešamību pēc šīm lietām, tad arī aktīvi darbosimies. Telpas vēl neesam paguvuši izremotntēt un skaisti iekārtot. Tas prasa gan laiku un līdzekļus, kas komitejai patreiz nav. Bet ceram, ka tie kas gribēs un kam būs nepieciesama Komitejas palīdzība, tas netraucēs.
 
 
Ulla Antona
LLSK Rīgas apriņķa komitejas izpilddirektore
  Drukāt