ĶNKA veiksmīgi startē jau piecos projektu konkursos

 

 

Jau ziņots, ka Ķekavas novada kultūras aģentūra (ĶNKA) saņēmusi līdzfinansējumu trīs, ar kultūru saistītu projektu īstenošanai. Apstiprināto projektu skaitam piepulcināti vēl divi projekti: Nordplus programmas projekts „Pieredzes apmaiņa ilgtspējīgu mājokļu būvniecībā” (Experiences of Sustainble Building) un Eiropas Kopienas programmas Jaunatne darbībā jauniešu iniciatīvas projekts „Jauniešu veidota kultūra” (Culture – Made By Youth).

 

Ziemeļu Ministru padomes programmas Nordplus projektā ĶNKA piedalās kā sadarbības partneris. Plānots, ka projekta īstenošanas 25 mēnešos Ķekavas novadā, Doles Tautas namā notiks divi projekta partneru un speciālistu semināri. Tie apmeklētājiem un interesentiem būs bez maksas. Tāpat arī diviem pārstāvjiem no Ķekavas novada būs iespēja piedalīties semināros Igaunijā un Zviedrijā. Projekta mērķis ir veikt pieaugušo izglītošanu ilgtspējīgas mājokļu būvniecības jomā.

 

Projekta mērķu sasniegšanai projekta partneri katrs organizēs vairākus kursus dažādas tēmas saistībā ar ilgtspējīgu mājokļu būvniecību: dabiskās ēkas, piemēram, salmu ēkas, mālu celtnes, guļbūvju mājas; dabas plāksteri, dabas krāsas, galdniecības, restaurācijas, atjaunojamās enerģijas, u.c.

 

Otrs projekts, ko šajās dienās apstiprināja Eiropas Kopienas programmā Jaunatne darbībā, ir jauniešu iniciatīvas projekts „Jauniešu veidota kultūra” (Culture – Made By Youth). Tā svarīgākie mērķi ir veicināt Ķekavas novada jauniešu pilsonisko līdzdalību kultūras jomā un paaugstināt kvalitāti jauniešu kultūras pasākumiem Ķekavas novadā.

 

Projekta ietvaros desmit neformālās grupas „Par kultūru” jauniešiem būs iespēja organizēt un piedalīties jauniešu forumos, diskusijās ar citiem jauniešiem, ekspedīcijās, kā arī festivāla VIA Ķekava norisē.

 

Viena no iniciatīvas aktivitātēm būs radošās darbnīcas „Jauniešu kultūras dzīves vīzija”. Jaunieši modelēs esošo situāciju savā skatījumā un situācijas uzlabojumus, lai kultūru pietuvinātu jauniešiem. Tiks vērtēti gan pasākumi, gan reklāmas, gan plakāti, gan arī informācijas nodošanas metodes.

 

Atgādinām, ka šonedēļ apstiprinājumu guva EK programmas Jaunatne darbībā jauniešu apmaiņas projekts Back To Roots. Tāpat ĶNKA saņēmusi līdzfinansējumu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas „Valsts pārvalde” projektu konkursā un apstiprināts finansējums Eiropas Kopienas programmas Eiropa Pilsoņiem (2007-2013) projektam „Eiropas pilsoniskās apziņas attīstība: NVO darbības stiprināšana”.

 

Papildus informācija par ĶNKA projektiem un to finansējuma izlietojumu: www.kultura.kekava.lv  sadaļā Projekti.

 

Informāciju sagatavoja:

Arta Platace
Ķekavas novada kultūras aģentūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: arta.platace@kekava.lv
Mob.tālrunis: +371 29475634

 

  Drukāt