Latvijas Pašvaldību savienības delegācija viesojas Azerbaidžānā

 

No 5.-9.jūnijam LatvijasPašvaldību savienības (LPS) delegācija priekšsēža Andra Jaunsleiņa vadībā viesojās Azerbaidžānā. Vizītes mērķis - veicināt sadarbību pašvaldību līmenī un pieredzes apmaiņu. Vizītes laikā LPS delegācija apmeklēja Azerbaidžānas pašvaldības, ar kurām Latvijas pašvaldības veido draudzīgus sakarus un partnersadarbību dažādās tautsaimniecības nozarēs abu tautu sapratnes un cieņas garā.
 
Pašvaldību vadītāju vizīte Azerbaidžānā notika vienlaikus ar Latvijas zinātnieku un uzņēmēju tirdzniecības misiju vides jomā, kurā piedalījās 7 uzņēmumu pārstāvji. Tirdzniecības misijā kopā ar Latvijas uzņēmējiem piedalījās LR vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis. Misijas ietvaros notika Azerbaidžānas – Latvijas Vides biznesa forums, kurā apaļā galda ietvaros abu valstu uzņēmēji diskutēja par sadarbību vides jomā un nākotnes perspektīvām. Pēc foruma notika kontaktbirža, kurā piedalījās Azerbaidžānas lielākās kompānijas, kā arī vides aizsardzības sektora pārstāvji. Misijas turpinājumā notika vizītes uz uzņēmumiem un individuālās tikšanās ar potenciālajiem biznesa partneriem.
 
LPS delegācijas sastāvā Azerbaidžānas pašvaldībās viesojās LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis, LPS ģenerālsekretāre Mudīte Priede, LPS ārējo sakaru koordinatore Elita Kresse, Amatas novada domes priekšsēdētāja Elita Eglīte, Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, Grobiņas novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols, Cēsu novada domes izpilddirektors Andris Mihaļovs un Liepājas RAS valdes loceklis Normunds Niedols.
 
Jau šovasar Latvijas Pašvaldību savienība atbildes vizītē Latvijā uzņems Azerbaidžānas pašvaldību vadītāju delegāciju, lai noslēgtu līgumus par sadarbību un draudzību ar Amatas, Cēsu, Ķekavas un Ventspils novadu pašvaldībām dažādās jomās: kultūra un izglītība, uzņēmējdarbība un cilvēkresursu attīstība, pilsoņu apmaiņa, pašvaldību darba pieredzes apmaiņa.

 

Informācijas avots:

www.lps.lv

  Drukāt