Leģendārā „Dzintara Volga” atgriežas

 

Maijā “Biķernieku” sporta kompleksā notika sezonas atklāšanas sacensības auto šosejā pa apli dažādu automašīnu klasēs.
 
Viena no šīm transportlīdzekļu klasēm ir leģendārā „Dzintara Volga” (Gaz-24 markas automašīnas, tautā zināmas kā „Volgas”). Saskaņā ar sacensību noteikumiem, bija paredzēti divi braucieni, 12 apļi katrā. Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad, dalībnieku vidū bija pagājušā gada medaļnieks, Ķekavas novada un Baložu pilsētas iedzīvotājs, Vladislavs Svinkins. Viņa automašīnu bija viegli atpazīt dalībnieku vidū – 41. numurs un uz abiem automašīnas sāniem Ķekavas novada un Baložu pilsētas ģerboņi.

Dienas programma sākās ar kvalifikāciju, kurā piedalījās 12 „Volgas”. Pēc kvalifikācijas braucieniem mūsu pilots pie starta līnijas stājās otrajā starta pozīcijā.

Pēc pirmās kārtas, Vladislavs bija līdera pozīcijā, kuru pārliecinoši noturēja līdz pat finišam. Kā otrais finišēja A. Dolgopolovs ar 78. numuru, bet trešo vietu ieguva M. Ozoliņš ar 101. numuru.

Otrajā sacensību kārtā jau no pirmās sekundes, sākās sīva cīņa starp mūsu V.Svinkinu un A. Dolgopolovu, kas ilga visus 12 apļus un sniedza daudz azartisku mirkļu skatītājiem, bet diemžēl, pēdējā aplī Vladislava konkurentam izdevās izrauties uz priekšu un, sasniedzot finiša līniju, apsteigt viņu par nieka 0,3 sekundēm.

Divu braucienu summā, pirmo vietu ieguva A. Dolgopolovs - 45 punkti, otrajā vietā mūsu pilots V. Svinkins - 45 punkti, bet trešo vietu ieguva M. Ozoliņš - 30 punkti.

Ar šo sacensību cīņa nav beigusies. „Biķernieku” trasē cīņa turpināsies š.g. 7. augustā un 18. septembrī, kad notiks otrais un trešais posms šīm leģendārajām sacensībām, kuras Latvijā tiek rīkotas kopš pagājušā gadsimta 60. gadiem, un no jauna atdzimušas 2010. gadā.

 
Aicinām visus auto sporta mīļotājus pievienoties un uzmundrināt mūsu dalībnieku turpmākajos posmos, bet Vladislavam novēlam veiksmi un jaunas uzvaras!

Savukārt, V. Svinkins pateicas Ķekavas novada Domei un Ķekavas Sporta aģentūrai par atbalstu un palīdzību, gatavojoties sacensībām.
 
 
Maksims Volkovičs

 

  Drukāt