Īsfilmu festivāls aicina notvert skaistākos mirkļus Latvijas novados un pilsētās

 

Biedrība Partnerība Daugavkrasts izsludina pieteikšanos īsfilmu festivālam Mirklis mana novada un pilsētas dzīvē. Līdz šī gada 21. jūlijam interesenti aicināti iesūtīt oriģināldarbus vai īsfilmas kādā no četrām festivāla kategorijām. Festivālā aicināti piedalīties jaunieši un interesenti no visiem Latvijas novadiem un pilsētām. 

 

 

Festivāla mērķis ir atklāt talantīgus cilvēkus un motivēt viņus izzināt savu novadu vai pilsētu izpausties kino mākslā, kā arī radīt iespēju radoši izpausties, sniegt ieskatu un savu redzējumu par vietu, kurā dzīvo.
 
Festivāla konkursam iesūtāmo filmu formāts nav noteikts, tās var būt līdz 15 minūšu garas mākslas, dokumentālās vai animācijas filmas par šādām tēmām:
·       dabas kinofilma;
·       brīvā laika pavadīšanas iespējas;
·       atpūtas vietas, kur gribas atgriezties;
·       tēma pēc brīvas izvēles.
 
Īsfilmu izvērtēšana notiks 27. jūlijā Rāmavas-Depkina muižā, Rāmavā, Ķekavas novadā. Turpat 5. augustā norisināsies festivāla noslēguma pasākums, kad tiks apbalvoti uzvarētāji un Grand Prix ieguvēji, kā arī piešķirtas veicināšanas un žūrijas specbalvas. Festivāla Grand Prix ieguvusī īsfilma tiks demonstrēta starptautiskā festivāla VIA Ķekava ietvaros.
 
Festivālam iesūtītas īsfilmas vērtēs dramaturģe Rasa Bugavičute, kinorežisors Jānis Putniņš, topošais kinorežisors un amatierteātru režisors Māris Belovs, Cypork Productions, Ķekavas novada pašvaldība.
 
Festivālu rīko biedrība Partnerība Daugavkrasts sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību, Cypork Productions, Armanda Lauku Jātnieku Klubu, Veikborda parku Nostress un piedzīvojumu parku Tarzāns.
 
 
Lai iegūtu plašāku informāciju par īsfilmu festivālu, lūdzam zvanīt pa tālruni 26194118 vai rakstīt uz e-pastu: isfilmas@inbox.lv .
 
  
Īsfilmu festivāla nolikums>>  
Pieteikuma anketa>>
 
 
 
 
Informāciju sagatavoja
Māris Belovs
 
  Drukāt