Laiks nopļaut latvāņus!

 

Lai Jāņu vainagā negadītos ievīt kādu cilvēka veselībai bīstamu puķi, piemēram, Sosnovska latvāni, kas braši slej savas ziedu galvas arī Ķekavas novadā, brīdinām iedzīvotājus un zemes īpašniekus veikt savus pienākumus – latvāņu iznīcināšanu!

 

Saskaņā Augu aizsardzības likuma prasībām un ar MK noteikumiem Nr. 559 „Invazīvās augu sugas – Sosnovska latvāņa - izplatības ierobežošanas noteikumi”, lūdzam zemes īpašniekus, kuru īpašumā vai valdījumā ir zemes platības, kas invadētas ar Sosnovska latvāni, veikt latvāņu iznīcināšanu, izmantojot pļaušanu, miglošanu vai kādu citu metodi, lai nepieļautu sēklu nogatavošanos un izsēju.

 

Atgādinām arī par pienākumu Valsts augu aizsardzības dienestā (VAAD) iesniegt informāciju par ar latvāni invadētās zemes vienības atrašanās vietu, platību, zemes īpašnieku vai tiesisko valdītāju, kā arī par laiku, kad plānots veikt latvāņa ierobežošanas pasākumus un par metodi, kā arī par šo pasākumu veicēju.

 

Tuvāka informācija meklējama VAAD mājas lapā - www.vaad.gov.lv

 

Pasta adrese – Valsts augu aizsardzības dienests, Rīgas reģionālā nodaļa, Pulkveža Brieža ielā 17, Rīga, LV-1010.

 

Vienlaikus lūdzu neaizmirst ievērot darba aizsardzības pasākumus, veicot latvāņu iznīcināšanu, lai neapdraudētu savu un līdzcilvēku veselību.

 

Vides un labiekārtošanas daļas vadītāja

Sigita Varika

  Drukāt