Starptautiskā filcēšanas festivālā top mākslas darbi

 

18. jūnijā Ķekavas novadā noslēdzās Starptautiskais filcēšanas festivāls, kura laikā tapa iespaidīgi mākslas darbi, un tajā piedalījās viesi no Spānijas, Holandes, Beļģijas, Somijas, Lielbritānijas, Krievijas, Baltkrievijas un Latvijas.
 
Festivāls notika divās daļās – no 9. - 12. jūnijam un no 15. - 18. jūnijam, un apmācības vadīja māksliniece ar 25 gadu pieredzi filcēšanā Karoliina Arvilommi un viņas vīrs Roderik Welch no Somijas.
 
Filcēšanas festivāla ideja radās Ilonai Vasiļevskai, kura sākotnēji pašmācības ceļā divus gadus apguva filcēšanu un vēlējās pilnveidot savas iemaņas jau profesionālākā līmenī. Ilona ir Mārupes novada iedzīvotāja, bet pateicoties izdevīgai atrašanās vietai, izvēlējās festivālu organizēt Ķekavā viesu namā Alejas. „Sākotnēji apguvu filcēšanu no grāmatās un internetā pieejamās informācijas, bet vēloties sasniegt augstu līmeni, ar to nepietiek. Pirmkārt vedināja domas aizbraukt uz ārzemēm pamācīties pie profesionāļiem, bet tad mākslinieki ierosināja mācības organizēt Latvijā, kas būtu gan ērtāk, gan finansiāli izdevīgāk. Iespējams jau oktobrī mācības turpināsies, pieaicinot mākslinieci no Maskavas,” stāsta festivāla idejas autore Ilona.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

 

  Drukāt