Turpinās labdarības pasākumi Plakanciemā

 

Neraugoties uz lietaino laiku, kas bija šā gada 17.jūnijā, ap trīsdesmit cilvēkiem apmeklēja Latvijas Sarkanā Krusta Rīgas apriņķa komitejas organizēto labdarības pasākumu Ķekavas novada Plakanciemā, „Mežiniekos” (bijušajās pasta telpās). Paldies visiem ziedotājiem, jo iedzīvotājus visvairāk interesēja saņemt lietotos apģērbus un apavus bezmaksas.
 
Ņemot vērā iedzīvotāju vajadzības un izrādīto interesi, turpmāk Plakanciemā vasaras un rudens periodā katru piektdienu no plkst. 16.00 līdz 19.00 būs atvērts drēbju apmaiņas punkts.
 
Aicinām iedzīvotājus izmantot iespēju gan nodot, gan saņemt drēbes un apavus.
 
Šajā laikā trūcīgās un maznodrošinātās ģimenes (personas), uzrādot pašvaldības izsniegtu izziņu, varēs saņemt Eiropas Komisijas finansēto pārtikas paku.
Turpinās darboties projekts Pārtikas banka „Paēdušai Latvijai”. Projekta ietvaros cilvēki, kam nepietiek līdzekļi pārtikas iegādei un atbilst projekta prasībām, varēs pieteikties un saņemt pārtikas paku.
 
Komiteja plāno, ka tuvākā laikā darbu Plakanciemā uzsāks Mazcenas veikals un Veselības istaba.
 
Mazcenas veikalā varēs iegādāties apģērbus, apavus, saimniecības un higiēnas preces.
 
Savukārt Veselības istabā varēs saņemt šādus pakalpojumus - konsultācijas par interesējošiem, ar veselību saistītiem jautājumiem; izmērīt arteriālo asinsspiedienu; noteikt svaru un auguma garumu; noteikt ķermeņa masas indeksu; saņemt informāciju par LSK sniegtajiem pakalpojumiem; saņemt informāciju par medicīnas pakalpojumu pieejamību dažādām sociālekonomiskām iedzīvotāju grupām; psiholoģisku atbalstu; un pēc Veselības istabas darbinieka novērtējuma, nepieciešamības gadījumā - bezrecepšu medikamentus un uztura bagātinātājus.
 
Eiropas brīvprātīgā darba gada ietvaros aicinām atsaukties personu ar medicīnisku izglītību (māsa, ārsta palīgs, ārsts) vai topošo mediķi (pēdējie kursi), kas vēlās darboties Plakanciema Veselības istabā.
 
Uz tikšanos Plakanciemā!
 
Ulla Antona
LSK Rīgas apriņķa komitejas izpilddirektore
  Drukāt