Pilnveido profesionālās zināšanas par bērnu tiesību aizsardzību

 

 

Šī gada jūnija mēnesī Ķekavā tika organizēti četru dienu kursi „Bērnu tiesību aizsardzība”, kuros piedalījās Ķekavas novada pašvaldības policijas, bāriņtiesas, Sociālā dienesta un Ķekavas novada izglītības iestāžu darbinieki. Kursu mērķis bija pilnveidot darbinieku zināšanas un apgūt jaunākās izmaiņas normatīvajos aktos saistībā ar bērnu tiesību aizsardzību.
 
Kursos tika apgūtas dažādas aktuālas tēmas starptautisko un nacionālo tiesību jomā, par vecāku, bērnu tiesībām un pienākumiem, vardarbības gadījumiem, starpinstitucionālo sadarbību. Būtiska uzmanība tika pievērsta saskarsmes veidošanas pamatprincipiem.
 
Kursos bija pieaicināti lektori, kuri ir pieredzējuši Bērnu tiesību aizsardzības jomas speciālisti – Aivars Krasnogolovs (Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs), Irina Kaminska (psiholoģe), Ilona Rūķe (tiesnese). Viņi sniedza daudz praktisku padomu, kā arī analizēja reāli novērotu situāciju piemērus un minēja ieteikumus to risināšanā.
 
Visi dalībnieki kursu noslēgumā nokārtoja pārbaudījumus un saņēma Latvijas Pašvaldību mācību centra izdotās apliecības.
 
Paralēli organizētajiem kursiem turpinājās intensīvs darbs gan bāriņtiesā, gan pārējās pašvaldības iestādēs.
 
Seminārā apgūto atbildīgajām institūcijām nākas pielietot arvien biežāk, risinot jautājumus, kas skar domstarpības ģimenēs, kurās ir bērni. Šī gada jūnijā kādā vēlā vakara stundā Ķekavas novada pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz dzīvesvietu, kur notika bērna vecāku konflikts. Policijas darbinieki telefoniski sazinājās ar bāriņtiesu, lai bāriņtiesa palīdzētu risināt šo jautājumu, kas skar 4 mēnešu mazu zīdaini. Šādās situācijās palīdz spēja ātri sazināties, sastrādāties ar kolēģiem no pašvaldības policijas, Sociālā dienesta, bāriņtiesām un citiem speciālistiem, lai pēc iespējas vairāk varētu palīdzēt bērniem.
 
Aicinām visus iedzīvotājus būt modriem un nekādā gadījumā nepalikt vienaldzīgiem pret novārtā pamestu bērnu likteni!
 
 
Ķekavas novada bāriņtiesa

 

  Drukāt