Ķekavas novadā tapusi Lavijā pirmā Publiskā metālapstrādes darbnīca

 

 

Biedrība „Daugavas zvejnieku biedrība”, izmantojot ELFLA (Eiropas Lauksaimniecības Fonds Lauku Attīstībai) ietvaros izsludinātā LEADER programmas projektu konkursa iespējas, iesniedza un īstenoja projektu „Publiskās metālapstrādes darbnīcas izveide Ķekavā”.
 
Ar ko gan ir unikāls šāds projekts? Pirmkārt – Latvijā tā ir pirmā šāda veida metālapstrādes darbnīca, kas ir publiski pieejama ikvienam intresentam. Otrkārt – cilvēkiem, kuri vēlas saņemt metālapstrādes pakalpojumus, jāmaksā ir vienīgi par izejmateriāliem, kā arī jāsedz daļa izdevumu, kas saistās ar patērēto elektroenerģiju. Tātad – ikviens interesents, iepriekš sazvanoties ar biedrības pārstāvi, var vienoties par laikiem, kad viņš vēlas darboties darbnīcā, iegādājas savus izejmateriālus un konsultanta uzraudzībā var veikt metālapstrādes darbus, izmantojot darbnīcā pieejamo aprīkojumu – daudzfunkcionālo metināšanas iekārtu (var metināt gan alumīniju, gan metālu), trubu liecamo darbagaldu, slīpripas, leņķa slīpmašīnas un urbšanas galdu. Biedrība par saviem līdzekļiem sedz darbnīcas uzturēšanas izmaksas, elektroenerģijas rēķinus un sniedz konsultācijas par darbarīku pareizu izmantošanu un ekspluatāciju.
 
Projektu finansēja Zemkopības ministrija. Projekts tapis pateicoties Lauku atbalsta dienestam un Biedrībai „Partnerība Daugavkrasts”.
 
Ja ir interese un nepieciešamība veikt kādus darbus, kas saistās ar metālapstrādi, aicinām ikvienu interesentu sazināties ar biedrības Valdes priekšsēdētāju Edvīnu Šustu, lai vienotos par laikiem un darbu specifiku.
 
 
 
 
Kontakti:
Edvīns Šusts
Tālr.29493383
  Drukāt