Aktīvās atpūtas iespējas Ķekavā – pieejamas ikvienam

 

 

Ķekavas novada bioloģiskā zemnieku saimniecība „Valmoniras”, izmantojot ELFLA (Eiropas Lauksaimniecības Fonds Lauku Attīstībai) ietvaros izsludinātā LEADER programmas projektu konkursa iespējas, iesniedza un īstenoja projektu „Vienoti ar dabu”.
 
Projekta ietvaros tika iegādāti un uzstādīti antivandālie āra trenažieri, bērnu rotaļu komplekss, izveidots tunelis, kā arī iegādātas divas kanoe laivas ar aprīkojumu (airi, glābšanas vestes). Antivandālie āra trenažieri tika nolūkoti, apmeklējot Vecumnieku novadu, kur šādi trenažieri ir uzstādīti parkā. Tā kā saimniecību regulāri apmeklē ne tikai Ķekavas novada Sociālā dienesta organizētās grupas, bet arī tūristi, kas apceļo Latviju ar „Skaisto skatu aģentūru”, ārvalstu tūristi un personu grupas, kuras vēlas izjust unikālo dabu un saskarsmi ar dzīvniekiem, bija nepieciešams papildināt apmeklētājiem pieejamo pakalpojumu klāstu, lai dažādotu brīvā laika pavadīšanas iespējas.
 
Tā kā saimniecībā ir mākslīgi veidots kanāls, kas vijas vairāk kā 500 m garumā, tika iegādātas divas kanoe laivas ar aprīkojumu. Pašu mazāko apmeklētāju labsajūtai tika iegādāts un uzstādīts bērnu rotaļu komplekss, kā arī izbūvēts tunelis, caur kuru var izlīst un sajust sevī piedzīvojumu meklētāju garu.
 
Projektu finansēja Zemkopības ministrija. Projekts tapis pateicoties Lauku atbalsta dienestam un Biedrībai „Partnerība Daugavkrasts”.
 
Saimniecību var apmeklēt ikviens interesents, iepriekš sazinoties ar īpašnieku.
 
 
 
 
Kontakti:
Ilgvars Bite
Tālr.29249444
  Drukāt