Ķekavas novada vēlēšanu komisija aicina pieteikties novada vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļu kandidātus

 

Sakarā ar gatavošanos 11. Saeimas vēlēšanām 2011. gada 17. septembrī, pamatojoties uz Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju likumu un Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) instrukciju „Vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošana republikas pilsētās un novados” (apstiprināta CVK sēdē 2011. gada 3. jūlijā, lēmums Nr.14), Ķekavas novada vēlēšanu komisija aicina pieteikties novada vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļu kandidātus.
 
11. Saeimas vēlēšanu iecirkņa komisijas locekļa kandidāta pieteikuma veidlapa pieejama CVK mājas lapā, skatīt šeit - 
 
Aizpildīto veidlapu iesniegt Ķekavas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centros ar norādi – Ķekavas novada vēlēšanu komisijai līdz 2011. gada 22. augustam.
 
Ķekavas novada
vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja A.Videniece
 

 
Par vēlēšanu komisiju
 
Vēlēšanu komisiju izveidošanu un darbību nosaka Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju likums. Vēlēšanu komisiju pienākumi noteikti arī Saeimas vēlēšanu likumā, Eiropas Parlamenta vēlēšanu likumā, Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumā, likumā "Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu". Vēlēšanu komisijām ir saistošas Centrālās vēlēšanu komisijas instrukcijas, lēmumi un rīkojumi.
 
Tiesības izvirzīt un pieteikt pārstāvjus darbam vēlēšanu iecirkņa komisijā ir reģistrētajām partijām vai partiju apvienībām, ne mazāk kā 10 vēlētājiem, kā arī attiecīgās republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisijas locekļiem.
 
Par vēlēšanu komisijas locekli drīkst pieteikt tikai Latvijas pilsoņus, kuri prot latviešu valodu un kuriem ir vismaz vispārējā vidējā izglītība.
Vēlēšanu komisijas locekļi nedrīkst būt Saeimas, Eiropas Parlamenta vai attiecīgās pašvaldības deputāti. Vēlēšanu komisijas locekļi nedrīkst būt deputātu kandidāti. Tāpat vienu un to pašu pārstāvi nevar pieteikt darbam vienlaicīgi vairākās vēlēšanu komisijās.
  Drukāt