Ķekavas novadā tirdzniecības centrā „Liiba” atklās Kultūras informācijas centru

 

Lai popularizētu kultūras piedāvājumu to iedzīvotāju vidū, kuri daudz biežāk uzturas iepirkumu centros, nekā kultūras iestādēs, Ķekavas novadā radusies ļoti asprātīga un unikāla ideja – tirdzniecības centrā „Liiba” turpmāk darbosies Kultūras informācijas centrs.
 
 
Šodien (04.08.2011.), plkst. 17.30, Ķekavā, tirdzniecības centrā „Liiba” (Rīgas iela 22a, Ķekava) tiks svinīgi atklāts Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras (ĶNKA) Kultūras informācijas centrs. Atklāšanā piedalīsies Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, ĶNKA direktors Artūrs Ancāns, Tūrisma informācijas centra vadītājs Juris Žilko, novada domes un kultūras darbinieki, kā arī tirdzniecības centra „Liiba” apmeklētāji un novada iedzīvotāji un viesi. Apmeklētājus priecēs dažādi atskaņotājmākslinieki, tostarp, Auļi.
 
 
 
Ideja par kultūras centru tirdzniecības centra telpās radusies, analizējot statistikas datus par kultūras iestāžu apmeklējumu iepriekšējos gados. Piemēram, Ķekavas novadpētniecības muzeju 2010. gadā dienā apmeklējuši vidēji tikai 0,8 cilvēki, savukārt, iepirkšanās centru „Liiba” dienā apmeklē aptuveni 3000 cilvēku. Apkopojot pētījumus, kuri parāda, ka par kultūras norišu apmeklēšanu novadā daudz populārāka ir iepirkšanās un televīzijas skatīšanās, ĶNKA vadība pieņēma unikālu lēmumu: izveidot jaunu struktūrvienību vietā, kuru cilvēki apmeklē visbiežāk – tirdzniecības centrā.
 
 
ĶNKA direktors Artūrs Ancāns: „Mums, kultūras cilvēkiem, ir izvēles iespēja. Pirmā – pukoties par to, ka lielākajai daļai sabiedrības kultūra neinteresē un uzskatīt, ka sabiedrība degradējas un pašiem dzīvot neapmierinātībā. Otrā – pieņemt 21. gadsimta spēles noteikumus, meklēt potenciālos kultūras produktu klientus tur, kur viņi ir visvairāk, piedāvāt kultūras produktus viņiem tā, kā tas ir vissaprotamāk. Mainīties pašiem, kļūt konkurētspējīgākiem. Ja nespēsim konkurēt – zaudēsim!”
 
 
Jaunizveidotā Kultūras informācijas centra apmeklētājiem būs iespējams gūt saturīgu informāciju par visām kultūras norisēm novadā un valstī, iegādāties pasākumu biļetes, tostarp, izmantojot „Biļešu servisa” un „Biļešu paradīzes” sistēmas, gūt tūrisma informāciju par Ķekavas novadu, iegūt lojalitātes programmas „Drauga kartes”, iegūt informāciju par šī gada septembrī gaidāmo starptautisko festivālu „VIA Ķekava”, citu kultūras informāciju.
 
 
Lai pievērstu lielāku potenciālo kultūras klientu uzmanību, visiem, kuri 2011. gada 4. augustā apmeklēs jauno Kultūras informācijas centru, būs iespēja piedalīties loterijā, kurā būs iespējams laimēt biļešu komplektu uz populārā ansambļa „Čikāgas piecīši” koncertu Baložu kultūras namā 17. augustā. Bez tam, visi Ķekavas novadā deklarētie Kultūras centra apmeklētāji „Drauga karti” 4. augustā varēs iegūt bez maksas.
 
 
Laipni lūgti!
 
 
Sīkāka informācija: www.parkulturu.lv
  Drukāt