Atklāj rotaļu laukumu un mazzaķīšu aploku

 

 

6.augustā mazus un lielus apmeklētājus pulcēja rotaļu laukuma un mazzaķīšu aplociņa atklāšanas pasākums Skvoša dārzā "Zanzibāra". Kad viesi ar burkānu pušķiem bija saradušies, sākās svinīgā atklāšana.

 

 

"Zanzibāras" saimniece Zane Ešenvalde pastāstīja, ka rotaļu laukums tapis izmantojot ES līdzfinansējumu, savukārt mazzaķīšu aploka ideja ir izlolota kopīgi ar kaimiņos esošo pundurtrušu audzētavu "Ozolītes" un guvusi finansiālu atbalstu Ķekavas novada pašvaldības izsludinātajā projektu konkursā. Sarkano lenti pārgriezt un izteikt prieku par jaunu atpūtas iespēju izveidošanos novadā bija ieradies domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis.

 

Pēc svinīgās atklāšanas, visi devās pie mazzaķīšu aplociņa, kur ikviens varēja iepazīties un samīļot 12 dažādu šķirņu pundurtrušus un Lielo Papu, kā arī 2 ciemos atbraukušos trusīšus - balto Tomiņu un melno Rodžeru. Uz pasākumu bija aicināta Latvijas Šķirnes trušu audzētāju asociācijas valdes priekšsēdētāja Ineta Fogele, kura iedrošināja izvēlēties pundurtrusi par mājas mīluli tā klusā, mīlīgā rakstura un vienkāršās kopšanas dēļ, kā arī atbildēja uz jautājumiem par trušu kopšanu un audzēšanu. Pateicoties bērniem, visi pundurtrusīši tika pie jaukiem vārdiem – Rūdis, Ralfs, Pičiņš, Miks un Niks, Dūmiņš, Felīcija, Fifija un Grēta, māsiņas Aija, Maija un Paija.

 

Pēc iepazīšanās ar zaķiem, bērni ar lielu aizrautību izpētīja neparasto rotaļu laukumu. Lielu jautrību sagādāja zaķu stafete, pēc kuras kā pēc labi padarīta darba ar gardu muti tika notiesāts lielais kliņģerzaķis. Atklāšanas svētki izdevās patiešām jauki un varam teikt, ka" Zanzibāra" ir kļuvusi par pievilcīgu vietu atpūtai ar bērniem un draugu lokā.

 

Zane Ešenvalde

 

  Drukāt