Noslēdzies Jauniešu īsfilmu festivāls „Mirklis mana novada un pilsētas dzīvē”

 

 
Par spīti stiprajām lietusgāzēm un nelabvēlīgiem laikapstākļiem, veiksmīgi noslēdziess biedrības „Partnerība Daugavkrasts” organizētais Jauniešu īsfilmu festivāls „Mirklis mana novada un pilsētas dzīvē”.
 
 
Festivāla mērķis bija parādīt novadu vai pilsētu no jauniešu skatpunkta, akcentējot lietas kas jauniešiem liekas svarīgas un būtiskas savā dzīvesvidē. Kopā festivālam tika iesniegtas 13 īsfilmas, to skaitā, arī 3 bērnu animācijas filmas.
 
 
Festivālā pārstāvēti tika Ķekavas novads, Olaine, Ogres pilsēta, Babīte, Baldones novads, kā arī Varakļānu pilsēta. Žūrija, kuras sastāvā bija kinorežisors Jānis Putniņš, dramaturģe Rasa Bugavičute, jauniešu kinostudijas „Cypork productions” pārstāvis Andris Gauračs, Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas pārstāve Aija Āre un „Partnerība Daugavkrasts” valdes priekšsēdētājs Māris Belovs, izvērtējot iesniegtās jauniešu īsfilmas, piešķīra šādas nominācijas:
 
1. vieta – Pēters Riekstiņš, filma „Punkts”, Baldones novads.
2. vieta – Viesturs Āboliņš, filma „Strūklaka”, Ķekavas novads.
3. vieta – Herta Taube, filma „Spontānais brauciens uz Ķekavu”, Ķekavas novads.
 
1.     Labākais režisora darbs – Māra Uzuliņa, filma „Varakļāni, pilsēta, kura aug no debesīm”, Varakļānu pilsēta.
2.     Labākais montāžas darbs – Bruno Bahs, filma „Olaines 1. vidusskolai 45.gadi”, Olaine.
3.     „Sirsnīgākā filma” – Zane Hartmane,  filma„Pastaiga Ogrē”, Ogres pilsēta.
4.     „Simpātiju balva par uzdrīkstēšanos”- Sintija Strautmane, filma„Mana pilsēta – Ogre”, Ogres pilsēta.
5.     Labākā animācijas filma – „Maģiskā ola”, Ķekavas Mākslas skola, skolotāja Zīle Ozoliņa – Šneidere.
 
 
Visi nominanti saņēma vērtīgas balvas no festivāla organizētājiem un atbalstītājiem, bez kuriem festivāls nebūtu noticis: Piedzīvojumu parks „Tarzāns”, Draudzīgākais veikborda klubs „Nostress.lv”, Armanda Lauku Jātnieku Klubs, Skvoša dārzs „Zanzibāra”, Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa un SIA „Kultūras mantojums”.
 
 
 
Visas nominētās īsfilmas tiks izrādītas Starptautiskā sadraudzības festivāla „VIA Ķekava” ietvaros, kā arī iesniegtās un nominētās filmas tiks nosūtītas novadu un pilsētu, kuras tika pārstāvētas festivālā, Tūrisma informācijas centriem un Kultūras daļām. Kā arī labākās īsfilmas tiks izmantotas, ar autoru atļauju, tūrisma piedāvājumu popularizēšanai.
 
 
 
Uz tikšanos jau nākamajā Jauniešu īsfilmu festivālā 2012.gadā.
 
 
 
 
Māris Belovs
  Drukāt