Krievijas delegācija viesojas Ķekavā

 

 
10. augustā Ķekavas novadā viesojās delegācija no vairākām Krievijas pašvaldībām - Pleskavas, Pleskavas rajona, Gdovas, Pitalovas un Pečoras. Vizītes mērķis bija pašvaldību sadarbības nostiprināšana, attīstība un jaunu projektu plānošana un īstenošana.
 
 
 Vizītē ieradās pašvaldību vadītāji, uzņēmēji, kultūras darbinieki, kā arī biznesa inkubatoru pārstāvji. Tās laikā tika runāts par sadarbības attīstību dažādās Eiropas Savienības struktūrfondu apguves jomās un uzņēmējdarbībā. Tikšanās laikā klātesošos uzrunāja Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis. Sarunu gaitāviņš stāstīja par Latvijas pašvaldību reālo situāciju, iepazīstināja ar nākotnes vīziju, kā arī atbildēja uz neskaidrajiem jautājumiem.
 
 
 Diskusijās Ķekavas pašvaldību pārstāvji runāja par Eiropas struktūrfondu uzsāktajiem, kā arī veiksmīgi īstenotajiem projektiem. Izrādot savu novadu, pārstāvji no Ķekavas novada pašvaldības ar ārvalstu viesiem apmeklēja pirmsskolas izglītības iestādi Bitīte Katlakalnā, kur Pleskavas delegācija iepriekšējā viesošanās reizē redzēto renovācijas sākumposmu varēja salīdzināt ar šī brīža ainu – jau realizētu projektu. Ķekavas novada pašvaldība, sadarbojoties ar pilnsabiedrību Acana, publiskās un privātās partnerības projekta ietvaros bērnudārzu Bitīte no pamatiem pārvērta par mācību iestādi, kas savas durvis atvēra 2010. gadā.
 
 
  Vizītes ietvaros tika novērtēti arī Baložu vidusskolas būvniecībasdarbi, kur ar SIA Abora noslēgtajām ilgtermiņa saistībām norit vidusskolas piebūve un sporta kompleksa būvdarbi. Viesi aplūkoja uzstādīto moduli pie Pļavniekkalna sākumskolas, kas kalpo telpu paplašināšanai, kā arī iepazinās ar Baložu pirmsskolas iestādes Avotiņš siltināšanas procesu, ko finansē Eiropas Savienības fondi.
 
 
 Viens no vizītes laikā apspriestajiem tematiem bija arī Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu efektīva apguve starp Krieviju un Latviju ar mērķi plānot arvien jaunus projektus, ar kuru palīdzību iespējams uzlabot Ķekavas novada iedzīvotāju dzīves līmeni un labklājību. Pleskavas apgabala Pečoru rajona administrācija izrādīja īpašu interesi sadarbības veicināšanā. Administrācijas vadītājs vēlas veidot jaunu projektu tūrisma jomā, kas ir aktuāla viņu apgabalā.
 
 
 Vizītes laikā tika runāts arī par nevalstisko organizāciju sadarbību, spriests par mūžizglītību un aktīvu sabiedrības iesaistīšanu projektos.
 
 
 
Informāciju sagatavoja:
 Laura Mozule

  Drukāt