Latvijas Mazpulki 30 pagastos uzsāk īstenot apmācības programmu „Visu daru es ar prieku!”

2011.gada aprīlī biedrība „Latvijas Mazpulki” sadarbībā ar Šveices lauku jaunatnes apvienību, Saldus novada pašvaldību un Ķekavas novada pašvaldību uzsāka īstenot vērienīgu projektu „Visu daru es ar prieku!”, kurā dažādām aktivitātēm pusotra gada garumā finansējumu piešķīris Latvijas Sabiedrības integrācijas fonds ar Latvijas un Šveices sadarbības programmas „NVO fonda” atbalstu.
 
Projekta vispārējais mērķis ir veicināt Latvijas mazpulku un vietējo pašvaldību ieguldījumu ekonomisko un sociālo atšķirību samazināšanā lauku pagastos, atbalstot mazpulku vadītāju un skolotāju – senioru sadarbību ar bērniem un jauniešiem, kuri pakļauti sociālās atstumtības un nabadzības riskam.
 
Projekta sākumā mazpulku projekta īstenotāju grupa devās pieredzes apmaiņas vizītē pie Šveices Lauku jaunatnes apvienības, lai iepazītos ar Šveices NVO darbību sociālās atstumtības mazināšanā bērnu, jauniešu un senioru vidū.
 
Pēc tam pieredzes bagātu mazpulku vadītāju- senioru grupa izstrādāja apmācības programmu divpadsmit mēnešiem 9 -18 gadus veciem bērniem un jauniešiem, iekļaujot tajā dzīves un darba prasmju apguvi. Izstrādātā apmācības programma ar nosaukumu „Visu daru es ar prieku!” 12 mēnešus tiks īstenota 30 pagastos Latvijā, iesaistot tajā vismaz 360 dažāda vecuma bērnus un jauniešus un 30 seniorus.
 
18.augustā Ķekavas novada Daugmalē, viesu namā „Malderi” notiks mazpulku vadītāju un skolotāju senioru sagatavošanas seminārs, kurā skolotāji saņems izstrādāto apmācības programmu, kopīgi pārrunās, kā veiksmīgi uzsākt tās īstenošanu, un vedīs mājās sagādātos materiālus un inventāru, kas bagātīgi sagādāts, izmantojot Latvijas un Šveices sadarbības programmas piešķirto finansējumu.
 
Iesaistoties mazpulku projektā, seniori pārliecināsies, ka viņi pēc aiziešanas pensijā ir vajadzīgi sabiedrībai, savukārt 360 bērniem un jauniešiem 30 lauku pagastos būs iespēja gūt jaunas iemaņas darbam un saturīgai brīvā laika pavadīšanai un jaunu pieredzi dzīves problēmu risināšanai.
 
Informāciju sagatavoja
Ilze Kļava, projekta vadītāja, tl.29115267, ilze@druva.lv
 
 
 
   
  
Mazpulku vadītāju un skolotāju senioru sagatavošanas seminārs
2011.gada 18.augustā Ķekavas novada Daugmalē, viesu namā „Malderi”
 
10.00 – 11.00 – ierašanās viesu namā, dalībnieku reģistrācija, rīta kafija
 
11.00 – 11.15 – semināra atklāšana:
Latvijas un Šveices sadarbības programmas „NVO fonda” atbalstīts projekts „Visu daru es ar prieku!” – mērķi, paveiktais un plānotais
Ilze Kļava, Latvijas mazpulku padomes priekšsēdētāja, projekta vadītāja
 
11.15 – 11.30 – Prezentācija par pieredzes apmaiņas braucienu uz Šveici
Indra Zvirbule, mazpulku padomes locekle, Kurzemes mazpulku koordinatore
 
11.30 – 11.40 – Ķekavas novada pašvaldība- veiksmīgs sadarbības partneris
Astrīda Vītola, Ķekavas novada pašvaldības attīstības speciāliste
 
11.40 – 12.00 – mazpulku vadītāju un senioru iepazīšanās pa vēsturisko novadu grupām
 
12.00 – 13.00 – Apmācības programmas „Visu daru es ar prieku!” prezentācija un ieteikumi tās īstenošanai
Programmas autori Z.Matisone, S.Dorša, E.Obrumāne, J.Bērtiņš, S.Purviņa
 
13.00 – 13.30 – Apmācības programmas īstenošana katrā mazpulkā (dalībnieki, materiāli, līgumi, dokumentācija utt.). Neskaidro jautājumu noskaidrošana, uzmundrinājumi.
 
13.30 – 14.15 – sātīgas pusdienas
 
14.15 – 16.00 – viesošanās liliju selekcionāra Gunta Granta saimniecībā „Akeri” (dārza apskate, konsultācijas puķkopībā, iespēja iegādāties puķu stādus).
16.00 – 16.30 – kafija pirms mājupceļa
16.30 – 17.00 – Apmācības programmas īstenošanai nepieciešamo materiālu izsniegšana Daugmales pamatskolas sporta zālē
Ilze Jukņēviča, Mazpulku padomes atbildīgā sekretāre, projekta vadītājas asistente
 
Viesu nams „Malderi” atrodas pie Daugavas. Iebraucot Daugmalē no Rīgas puses,jāgriežas pa kreisi. Norāde „Malderi”(Zāģmateriālu pieņemšana). Iebraucot Daugmalē no Jaunjelgavas puses, aiz dīķiem jāgriežas pa labi. Ceļu vislabāk prot izstāstīt Daugmales mazpulka vadītāja Zinaīda – tl.26592003.
 
UZ TIKŠANOS DAUGMALĒ!
Ilze Kļava, projekta vadītāja, tl.29115267
  Drukāt