Atklāta Ķekavas novada foto izstāde starptautiskajā lidostā „Rīga”

 

17. augustā starptautiskajā lidostā „Rīga” tika atklāta Ķekavas novada pašvaldības rīkota foto izstāde, kurā apskatāma Latvija no Ķekavas novada skatupunkta. Ikviens interesents izstādi var apskatīt līdz septembra vidum - lidostas izlidošanas C sektora publiskajā daļā un otrajā stāvā.
 
Izstādes atklāšanā svinīgo uzrunu teica Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājs Juris Jerums iepazīstināja viesus ar izstādes ideju un tapšanas procesu, izteica lielu pateicību idejas autorei Gintai Loginai, projekta vadītājai Zīlei Ozoliņai Šneiderei, Andrim Jēkabsonam par tehnisko palīdzību un Tūrisma informācijas centram par atbalstu. Atzinīgus vārdus par izstādes rezultātu izteica starptautiskās lidostas „Rīga” valdes loceklis Andis Damlics, kā arī Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs.
 
„Izstāde tapusi, lai parādītu Latviju kā perspektīvu, skaistu, zaļu valsti, kurā ir talantīgi bērni, attīstīta kultūra, tūristiem un uzņēmējiem pievilcīga vide. Katram ceļotājam, ierodoties Latvijā veidojas viedoklis par valsti uzturoties lidostā vai apmeklējot Rīgas centru, tāpēc radījām iespēju ar izstādes palīdzību iepazīt arī citas skaistas Latvijas vietas - Ķekavas novada neaizmirstamākās ainavas un ievērojamākos objektus. Izstādē būs apskatāmas gan fotogrāfijas, gan Ķekavas novada Mākslas skolas audzēkņu darbi,” stāsta idejas autore Ginta Logina.
  
Atklāšanā Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs izteica vēlmi šajā projektā pievienoties Ķekavas novadam, jo šī esot vienreizēja iespēja parādīt savu novadu ļoti plašai sabiedrībai.
 
Jau septembrī Ķekavas novads sagaidīs ierodamies vairāk kā 250 viesus no ārvalstīm starptautiskā festivāla Via Ķekava ietvaros, kuriem būs iespēja gan apskatīt izstādi, gan piedalīties dažādos sabiedriskos pasākumos, koncertos un semināros Ķekavas novadā. Vairāk par festivālu Via Ķekava var uzzināt http://via.kekava.lv/.
 
Projekts realizēts pateicoties Ķekavas novada pašvaldības organizētam projektu konkursam, kurā piedalījās biedrība „Solis tuvāk” un ieguva līdzfinansējumu izstādes realizēšanai, kā arī būtisku ieguldījumu sniedza Ķekavas Mākslas skola un Kultūras aģentūras tūrisma informācijas centrs.
  
 
Foto: Līva Benete
 
 
Sabiedrisko attiecību daļa
 
  Drukāt