„Čikāgas piecīši” savu 50.jubilejas torti notiesā Baložos

 

Trešdien, 17.augustā Baložu kultūras namu stāvgrūdām pildīja leģendāro „Čikāgas piecīšu” mūzikas un humora mīļotāji daudzās paaudzēs. Organizatori lēš, ka koncertturnejas „Beidzot 50!” koncertu Baložos apmeklēja vairāk kā 355 klausītāji.
 
Koncertā bija dzirdamas 36 populāras, kā arī Latvijā mazāk zināmas „Čikāgas piecīšu” kompozīcijas, daudzas no tām pēc skatītāju aicinājuma tika atkārtotas vēlreiz. Vienmēr amizantie Alberts Legzdiņš un Armands Birkens koncerta klausītājus smīdināja dziesmu starplaikos. Kopā ar astoņiem „piecīšiem” uz skatuves kāpa Latvijas radošo bērnu un jauniešu studijas Violento mazās dziedātājas, kas saņēma neviltotu skatītāju atsaucību un apbrīnu.
 
Grupas koncertturneja „Beidzot 50” plānota kā atvadu turneja, jo pēc tam aktīvai koncertdarbībai „piecīši” kopā vairs nesanākšot. Tomēr, vēl pirms nostaļģiskās, pirmspēdējās koncerta dziesmas „Mūsu mīlestība” A.Birkens diplomātiski skatītājiem teica: „Mēs pilnīgi droši nezinām, vai šādā koncertā kādreiz vēl tiksimies.”
 
Kā pateicību par kopības un svētku radīšanu baložniekiem, Ķekavas novada iedzīvotājiem un klausītājiem visā Latvijā Ķekavas novada pašvaldības Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis māksliniekiem pasniedza jubilejas torti. Ķekavas novada kultūras aģentūras direktors Artūrs Ancāns dāvāja īpašu pasta kastīti, kas bija pildīta ar koncerta klausītāju vēlējumiem, pārdomām un komplimentiem, ko pirms koncerta un tā starplaikā uzrakstīja uz speciāli izveidotām atklātnītēm. Kāds no klausītājiem arī neslēpa, ko vēlējis: „Rasties sevī; izaugt nemanot; palikt tautas atmiņā uz mūžu!”
 
„Čikāgas piecīši” bija neviltoti pārsteigti par saņemtajām jubilejas dāvanām. „Mēs savā jubilejas koncertā torti saņemam pirmo reizi!” ar sajūsmu paziņoja A.Legzdiņš. Pateicoties siltajai uzņemšanai „piecīši” prātoja: „Cik daudz autobusu būtu nepieciešams, lai jūs visus nogādātu mūsu nākamajā koncertā?”
 
Klausītāji pēc gandrīz četru stundu garā koncerta nemaz nesteidzās mājup, bet pacietīgi gaidīja mūziķus, lai iegūtu kāroto autogrāfu, kopīgi nofotografētos vai vienkārši pārmītu kādu vārdu ar mūziķiem.
 
Fotomirkļi no koncerta aplūkojami šeit.
 
 
Informāciju sagatavoja:
Arta Platace
Ķekavas novada kultūras aģentūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: arta.platace@kekava.lv
Mob.tālrunis: +371 29475634
 
  Drukāt