Vides un labiekārtošanas daļa aicina šķirot atkritumus!

 

ZILAS KRĀSAS KONTEINERI ir paredzēti papīra atkritumiem
 
Tajos drīkst mest dažādu iepakojumu no kartona un papīra, piemēram, saplacinātas kastes, makulatūru – avīzes, žurnālus un grāmatas.
Papīra atkritumiem paredzētajos konteineros nedrīkst mest slapjus, netīrus materiālus, vinila tapetes, laminētus un glancētus papīra izstrādājumus, papīra izstrādājumus, kas satur metāla skavas vai saspraudes, sulu un piena produktu tetrapakas, vienreizējās lietošanas traukus, čipsu pakas, saldējuma papīru un tamlīdzīgi.
 
 
DZELTENAS KRĀSAS KONTEINERI paredzēti plastmasas atkritumiem
 
Šajos konteineros drīkst mest plastmasas (PET) dzērienu un pārtikas eļļas pudeles, vēlams saplacinātas un bez korķiem, tīrus polietilēna maisiņus, plēves.
Konteinerā nedrīkst mest vienreizējās lietošanas traukus, jogurta, krējuma un margarīna trauciņus, ar pārtikas produktiem pildītus iepakojumus, rotaļlietas, sadzīves priekšmetus, pudeles, kurās bijuši šķīdinātāji un tamlīdzīgi.
 
 
ZAĻAS KRĀSAS KONTEINERI ir paredzēti stikla atkritumiem
Tajos drīkst mest stikla burkas, pudeles. Pirms mešanas burkas un pudeles jāizskalo no ēdienu un dzērienu paliekām.
Zaļajos konteineros nedrīkst mest netīru stikla taru, logu un spoguļu stiklu, automašīnu stiklu, pudeles, kas satur plastmasas piemaisījumu.

 

BRŪNAS KRĀSAS KONTEINERI ir paredzēti bioloģiskiem atkritumiem
Tajos drīkst mest zāli, lapas, skujas, augus, puķes, zariņus, zāģu skaidas, dārzeņu un augļu mizas, olu čaumalas, tējas un kafijas biezumus.

 

Ķekavas novada pašvaldības

Vides un labiekārtošanas daļa
Tālr. 67847167
  Drukāt