Rīgas plānošanas reģiona Eiropas Struktūrfondu jaunumi

 

JAUNUMI
 
Izsludināts projektu konkurss LAP pasākumam “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem”
Lauku atbalsta dienests no 2011.gada 10. oktobra līdz 11.novembrim izsludina atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanu Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Lauku attīstības programmas (LAP) pasākumam “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem”. Pasākuma mērķis ir atbalstīt investīcijas publiskās infrastruktūras kvalitātes uzlabošanai lauku teritorijās, lai veicinātu apdzīvotības saglabāšanos. Atbalsta pretendents var būt vietējā pašvaldība.
 
Izsludināts projektu konkurss LAP apakšpasākumam “Enerģijas ražošana no lauksaimnieciskas un mežsaimnieciskas izcelsmes biomasas”
Lauku atbalsta dienests no 2011. gada 10. oktobra līdz 9. decembrim izsludina atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanu Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Lauku attīstības programmas (LAP) pasākuma “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai”  apakšpasākumam “Enerģijas ražošana no lauksaimnieciskas un mežsaimnieciskas izcelsmes biomasas”. Pasākuma mērķis ir atbalstīt komersantus, kas nodrošina enerģijas ražošanu no lauksaimnieciskas vai mežsaimnieciskas izcelsmes biomasas, paredzot pārdot biogāzes koģenerācijas veidā saražoto elektroenerģiju. Atbalsta pretendents var būt komersants vai kapitālsabiedrība, kas atbilst konkursa nosacījumiem.
 
Aicina iesniegt projekta iesniegumus Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklātā konkursa “Atjaunojamo energoresursu izmantošana mājsaimniecību sektorā” II kārtā
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija aicina no 2011.gada 6.septembra līdz 1.novembrim iesniegt projekta iesniegumus Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklātā konkursa "Atjaunojamo energoresursu izmantošana mājsaimniecību sektorā" II kārtā. Konkursa mērķis ir oglekļa dioksīda emisiju samazināšana mājsaimniecību sektorā, atbalstot mikroģenerācijas siltumenerģijas vai elektroenerģijas ražošanas tehnoloģisko iekārtu iegādi un uzstādīšanu dzīvojamai mājai, lai nodrošinātu siltumenerģijas vai elektroenerģijas ražošanu no atjaunojamiem energoresursiem un siltuma vai elektroenerģijas piegādi tikai mājsaimniecības vajadzībām. Projekta iesniedzējs var būt dzīvojamās mājas īpašnieks.
 
Izsludināts projektu konkurss ES programmas “Progress” ietvaros
ES Programmas "Progress" ietvaros līdz 2011.gada 20.oktobrim izsludināts projektu konkurss "Tava pirmā darbavieta" EURES ietvaros. Konkursa mērķis – sekmēt jauniešu nodarbinātības iespējas un veicināt jauniešu darba mobilitāti Eiropas Savienībā, tādējādi mazinot jauniešu bezdarbu, kā arī veicinot brīvu darbaspēka kustību 27 Eiropas Savienības dalībvalstīs. Projekta pieteikumus var iesniegt valsts iestādē.
  
Izsludināts projektu konkurss ES programmas “Progress” ietvaros
ES Programmas "Progress" ietvaros līdz 2011.gada 15. novembrim izsludināts projektu konkurss "Pilotprojekts: Visaptveroša sadarbība valsts vai pašvaldības iestāžu, komercuzņēmumu un sociālo uzņēmumu starpā sociālai iekļaušanai un integrācijai darba tirgū." Konkursa mērķis – izveidot izmēģinājuma projektus, lai veicinātu novatorisku sadarbību un partnerattiecības valsts vai pašvaldību iestāžu, komercuzņēmumu un sociālo uzņēmumu starpā. Mērķis ir izveidot īpašus partnerību modeļus, kas palielinātu efektivitāti un ir vērsti uz labās prakses identificēšanu, novērtēšanu un apstiprināšanu un kas varētu būt tālāk izmantojami citās ES valstīs un reģionos. Projekta pieteikumus var iesniegt valsts vai pašvaldības iestāde.
 
Plašāku informāciju par plānotajiem semināriem un ES fondu piesaistes iespējām var uzzināt Rīgas plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centra mājas lapā - www.rpr.gov.lv/esfondi sadaļā “Semināri / konferences" kā arī pa tālruni: 67217975.
Savukārt pieteikties, lai saņemtu šos jaunumus uz e-pastu var sūtot savu pieprasīju uz: girts.kindzulis@rpr.gov.lv
 
Plašāka informācija:
Ģirts Kindzulis, RPR ES fondu Informācijas centra vecākais speciālists
Tālr.: 67217975
  Drukāt