Piedalies velobraucienā „Ķekavas goda aplis 2011”

 

Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros, kad 22.septembrī visā Eiropā notiek akcija „Diena bez auto”, aicinu visus interesentus, turpinot 2010. gadā iesākto tradīciju, pieteikties velobraucienam „Ķekavas goda aplis 2011”, kura starts tiks dots 22. septembrī plkst.13.00 pie Ķekavas novada pašvaldības! Līdzi jāņem velosipēds, ķivere un vēlme piedalīties.
 
„Dienas bez auto” ideja ir aicināt iedzīvotājus iztikt bez automašīnu lietošanas, lielāku vērību veltot citiem pārvietošanās veidiem gan ikdienā, gan ceļā uz darbu – sabiedriskajam transportam, riteņbraukšanai, skrituļslidošanai, iešanai ar kājām, kā arī kopīgu automašīnu izmantošanas popularizēšanai, kas iespējama tad, ja vairākiem cilvēkiem ikdienas pārvietošanās maršruti sakrīt un, piemēram, ceļu uz darbu un atpakaļ uz mājām mēro vairāki kolēģi vienā automašīnā, nevis katrs ar savu automašīnu.
 
Velobrauciena laikā pusceļā tiks veikts kārtējais „Ķekavas garākās velosipēdu ķēdes 2011” mērījums ar cerību pārspēt 2010. gada ķēdes garumu – 47 m.
 
Mobilitātes nedēļa, kas ik gadus visā Eiropā notiek no 16. – 22.septembrim, vērsta uz cilvēku pārvietošanās paradumu maiņu, piedāvājot videi nekaitīgas alternatīvas autotransportam.
 
 
Skatīt karti>
 
Pieteikšanās anketu aizpildīt šeit>
 
 
Sigita Varika
Ķekavas novada pašvaldības
Vides un labiekārtošanas daļas vadītāja



  Drukāt