SEB banka aicina uz Donoru dienu Valdlaučos – 27.septembrī

 

Pēc nedēļas, 27.septembrī no plkst. 10.00 - 14.00, SEB banka kopā ar Valsts Asinsdonoru centru (VADC) un Ķekavas novada Domi organizē Asins donoru dienu SEB bankas Finanšu centrā Valdlaučos. Papildus ikgadējai tradīcijai, šogad brīvprātīgo SEB bankas darbinieku pulkam ir aicināti piepulcēties arī citi Valdlaučos strādājošie uzņēmumi un Valdlauču iedzīvotāji. Iedzīvotājus, kuri būs pieteikušies un piedalīsies asins nodošanā gaida pārsteigums. Visiem interesentiem lūgums pieteikties līdz šīs piektdienas, 23.septembra pulkstens 17:00, zvanot pa tālruni: 6 777 9730.
 
Valsts asinsdonoru centra (VADC) direktore Gita Ņemceva: „2011. gadā, tāpat kā 2010. gadā, vērojams kopējais asins donoru skaita samazinājums. Tas izskaidrojams ar ārstniecības iestāžu pieprasījuma, valsts pasūtījuma un demogrāfisko tendenču ietekmi uz asins un asins komponentu sagatavošanu. Šobrīd par asins donoriem kļūst tie cilvēki, kas dzimuši 90-to gadu sākumā, kad dzimstībā bija vērojams straujš kritums, tāpēc arī donoru kustībā ik gadu iesaistās arvien mazāk jaunu donoru. Tas nozīmē to, ka tiem, kas jau ir donori ir jāiesaistās un asinis jāziedo regulārāk.”
 
Ķekavas novada Domes priešsēdētājs Roberts Jurķis: „Valdlaučos strādā vairāk kā  tūkstotis darbinieku Ķekavas novada un Rīgas uzņēmumos, un dzīvo vairāk kā trīs tūkstoši iedzīvotāju. Ja kaut katrs desmitais no mums rastu iespēju ziedot asinis, tas glābtu daudzu mūsu līdzcilvēku dzīvības. Tāpēc aicinām uzņēmējus un iedzīvotājus rast iespēju, netraucējot studentu mācības un uzņēmumu ikdienas darba gaitas, atsaukties un pievienoties SEB bankas labajai praksei”.
 
Asins donori vecumā no 18 līdz 65 gadiem, kuri sver ne mazāk par 50 kilogramiem, pēdējā laikā nav slimojuši un nav nodevuši asinis vismaz 60 dienas, ir laipni gaidīti SEB bankas Finanšu centrā Valdlaučos Meistaru ielā 1 no plkst. 10.00 - 14.00 (ieeja no Finanšu centra galvenās ieejas). Svarīgi līdzi ņemt pasi vai autovadītāja apliecību. Organizatorisku apsvērumu dēļ, visiem interesentiem lūgums pieteikties līdz šīs piektdienas, 23.septembra pulkstens 17:00, zvanot pa tālruni: 6 777 9730.
 
Par prasībām un priekšrocībām donoriem var lasīt  asinsdonoru centra mājas lapā www.donori.lv.
  Drukāt