Paldies par piedalīšanos velobraucienā „Ķekavas goda aplis 2011”!

 

Visā Eiropā šogad desmito reizi iedzīvotāji tiek aicināti atbalstīt ilgtspējīgu mobilitāti, kas nozīmē labākas pilsētas, veselīgāku vidi draudzīgākas un tīrākas dzīves vides veidošanu, pasludinot šo dienu par „Dienu bez auto”, aicinot iedzīvotājus iztikt bez automašīnas lietošanas.
 
Kā kulminācija pie mums Ķekavā – velobrauciens „Ķekavas goda aplis 2011”. Paldies visiem dalībniekiem par atbalstu – gan tiem, kuri iepriekš reģistrējās, gan tiem, kuri nepaspēja reģistrēties, kā arī tiem, kuri vienkārši pa ceļam garāmbraucot piedalījās! Šogad veiktais veloķēdes (velosipēdi sastājas virtenē „riepa pie riepas”) garuma mērījums – 47 metri atkārto 2010.gada rezultātu! Velobraucēju rindas šogad kuplināja arī zirgu pajūgs – zirgu transports taču arī ir viens no iespējamiem alternatīviem pārvietošanās veidiem!
 
Dārgāka degviela, sastrēgumi pilsētās un vēlme dzīvot veselīgāk ir gana svarīgi iemesli, lai vismaz uz kādu brīdi atteiktos no automašīnas sniegtajām ērtībām.
 
Velobrauciena laikā visiem bija iespēja iepazīt Ķekavu no cita skatu punkta un šajā laikā iesākto turpināt arī ikdienā. Kāds Ķekavas iedzīvotājs zināja stāstīt, ka viņš, ik dienas mērojot ievērojamus attālumus ar velosipēdu, gadā nobraucot tuvu 2000 kilometriem!
 
Noslēgumā visi dalībnieki bija pelnījuši pārsteiguma suvenīrus un jo sevišķi, pēc veiktās pašvaldības darbinieku aptaujas rezultātiem – par aktīvāko velobraukšanā ikdienā – Gita Rengarte (36 km), Jekaterina Kotello (30 km), Rūdolfs Kreislers (12 km), Dace Cīrule (10 km), par aktīvāko kājām iešanu – Antra Liepiņa (3 km), par kopīgu automašīnu izmantošanu – Jānis Šnepsts (4 ceļabiedri, 43 km), Lauris Bergmanis (3-4 ceļabiedri, 60 km), Astrīda Vītola un Imants Zīverts (1 ceļabiedrs, 60 km).
 
Paldies par palīdzību organizatorisku jautājumu risināšanā – Baložu velobraukšanas entuziastiem Jurim un Laumai Žilko, SIA „ĶSSC”, Ķekavas novada pašvaldības policijai un personīgi Ivetai Skodžus!
 
 
Sigita Varika
Vides un labiekārtošanas daļa


 Foto: Līva Benete

 

  Drukāt