Jau trešo gadu iedzīvotājus pulcē Drošības diena

 

Turpinot divus gadus atpakaļ iedibināto tradīciju, Ķekavas novada Pašvaldības policija 24. septembrī aicināja ikvienu doties uz Ķekavu, lai piedalītos Drošības dienas 2011 dažādās aktivitātēs.  Šim aicinājumam atsaucās gana daudz novadnieku, lielākoties drošības jautājumi un paraugdemonstrēja ieinteresēja ģimenes ar bērniem.

 

„Ņemot vērā mūsdienās lielo informācijas plūsmu un uzmanības noturēšanas īpatnības, ir būtiski atrast veidu, kā iedzīvotājus, it īpaši bērnus, atraktīvi uzrunāt par dažādiem drošības jautājumiem. Tāpēc ar Drošības dienas pasākumiem vēlējamies bērniem pēc vasaras brīvlaika aktualizēt drošības tēmu, bet pieaugušajiem interesentiem parādīt klātienē mūsu operatīvo dienestu gatavību sniegt kvalitatīvu palīdzību,” uzsver Māris Bomiņš, Ķekavas novada Pašvaldības policijas priekšnieks.

 

Drošības dienas ietvaros gan lielie, gan mazie pasākuma apmeklētāji varēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, konkursos un atrakcijās, nokārtot riteņbraukšanas eksāmenu un saņemt velotiesības, vērot vairākus, piemēram, kinologu un zirgu policijas paraugdemonstrējumus, kā arī ielūkoties kriminālekspertu ikdienā un aplūkot drošības dienestu ieročus un ekipējumus. Savukārt tie bērni, kuri izgāja speciāli šīm pasākumam izveidoto Drošības taku, saņēma piemiņas dāvanas.

 

Drošības diena pulcēja dalībniekus no dažādiem operatīvajiem dienestiem, piemēram, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Zemessardzes un Ceļu satiksmes drošības direkcijas.

 

Ķekavas novada Pašvaldības policija saka lielu paldies visiem Drošības dienas dalībniekiem un apmeklētājiem! Uz tikšanos nākamajā Drošības dienā!

 

                                                    

Foto: Rūdolfs Kreislers, Māris Bomiņš

  Drukāt