Iepazīst Lietuvas kolēģu pieredzi sociālajā darbā

 

Lai iepazītos ar kaimiņu pieredzi sociālā darba jomā, 13.oktobrī uz Druskininku rajona pašvaldību Lietuvā devās Ķekavas novada PI Sociālā dienesta darbinieki, sociālo lietu komitejas priekšsēdētājs un pašvaldības izpilddirektora vietnieks.
 
Vizītes sākumā Ķekavas pārstāvji tikās ar Druskininku sociālā dienesta vadītāju Violetu Grigorieni, kura iepazīstināja ar sociālā dienesta struktūru, pakalpojumiem, un finansēšanas kārtību. Tika organizēta tikšanās ar Druskininku vicemēru Kristinu Miškinieni kura iepazīstināja ar pašvaldību, un īpaši uzsvēra par savu atbalstu sociālo un veselības jautājumu prioritāti Druskininku iedzīvotājiem.
 
Vizītes laikā tika apmeklēts Viečiūnu pagastā esošais sociālo pakalpojumu centrs, kurš ir tapis ES sociālā fonda projekta ietvaros. Šajā centra ēkā atrodas dienas centrs, krīzes istaba un sociālie dzīvokļi. Kā arī apmeklēja Druskininku pilsētas sociālo pakalpojumu centru, kurš tiek paplašināts pateicoties ES sociālā fonda piešķirtajiem līdzekļiem.
 
Vizītes noslēgumā Ķekavas novada Sociālā dienesta darbinieki devās uz Veisieju pagastā esošo ilgstošas sociālās aprūpes centru.
 
„Šādas tikšanās reizes ir ļoti nozīmīgas, lai katra puse var mācīties viena no otras. Savukārt, iegūtā pieredze ir svarīga sastāvdaļa, lai paplašinātu personīgo un profesionālo redzesloku,” stāsta Sociālā dienesta vadītāja Ņina Timermane.
 
 
PI Sociālais dienests
 
  Drukāt