Piemin barikāžu dienu notikumus

 

 
Lai pieminētu 1991. gada barikāžu dienu notikumus un dalībniekus, Ķekavas novadā 20. janvārī norisinājās barikāžu dienām veltīts atceres pasākums, pulcējot vienkopus novada iedzīvotājus, barikāžu dalībniekus un skolēnus.
 
Atceres pasākumā visiem interesentiem bija iespēja aplūkot Latvijas bruņoto spēku 1. kājnieku bataljona izstādīto kara tehniku un ieroču demonstrējumus. Pulcējoties pie barikāžu simbola – ugunskura, visi klātesošie kavējās tā laika notikumu atmiņās. Savukārt Doles Tautas nama telpās ikvienam bija iespēja noskatīties filmas par barikādēm no Barikāžu muzeja.
 
Pasākuma dalībniekus uzrunāja Ķekavas novada pašvaldības priekšsēdētājs Roberts Jurķis, priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš, Barikāžu atbalsta komitejas pārstāvis Viesturs Lazda, barikāžu laikā kolhoza „Ķekava” priekšsēdētājs Māris Šops, kā arī barikāžu dalībnieki Jānis Kūkums un Zigurds Poļaks.
 
Pēc atceres pasākuma Titurgā tika nolikti ziedi un iedegtas svecītes pie novadnieka Roberta Mūrnieka piemiņas akmens. R. Mūrnieks bija pirmais omoniešu upuris traģiskajos 1991. gada janvāra notikumos.
 
Barikāžu dienu atceres pasākumu organizēja Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Kultūras aģentūru.

  Drukāt