PII "Ieviņa" īsteno projektu par skaitāmpantu un pirkstu rotaļu nozīmi bērna attīstībā

 

No 24. - 27. oktobrim Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādē „Ieviņa” notika tālākizglītības kursi bērnu vecākiem, psihologiem, logopēdiem un pirmsskolas skolotājiem, lai dalītos pieredzē un paplašinātu zināšanas par skaitāmpantu un pirkstu rotaļu nozīmi bērna fiziskajā un emocionālajā attīstībā.
 
Uzskatot pirkstu rotaļas par attīstības veicinošu metodi, PII „Ieviņa” logopēde Inga Cepurīte uzrakstīja projektu un piedalījās Ķekavas novada pašvaldības projektu līdzfinansēšanas konkursā, kura rezultātā tapis šāds seminārs.
 
„Semināra dalībnieki apguva dažādas noderīgas tēmas – pirmskolas vecuma bērnu veselīga fiziskās un emocionālās attīstības sekmēšana, pirkstu vingrošanas nozīme bērna valodas, uzmanības un domāšanas attīstībā, dziesmu un pirkstu spēļu veidi un to izvēles pamatnosacījumi dažādos bērnu vecuma posmos. Iegūtā informācija īpaši noderēs bērnu vecākiem, kuri pēc semināra dalījās iespaidos un bija ļoti apmierināti par šādu projektu,” stāsta PII „Ieviņa” logopēde Inga Cepurīte.
 
„Pirkstiņ spēles palīdz bērnu valodas attīstīšanā, jo jebkuru dzejoli bērnam ir vieglāk atcerēties pielietojot kustības un žestus, tādejādi izjūtot informāciju caur sevi,” stāsta PII „Ieviņa” metodiķe Dzintra Gruzde.

  

Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldība
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa
Tālr: 67935802
e-pasts: liva.benete@kekava.lv

 

  Drukāt