Bībeles svētki Ķekavā

 

30.oktobrī, Reformācijas jeb Ticības atjaunošanas dienas priekšvakarā Ķekavas ev.lut.draudzē pirmo reizi notika Bībeles svētki. Ideja par tiem radās, nejauši kādā plauktā atrodot pirms vairākiem gadiem Bībeles biedrības izdotu nelielu bukletiņu ar nosaukumu „Bībeles svētki” – par to, kā šādi svētki svinēti jau agrākos laikos, kā tos varētu organizēt mūsdienās un kādēļ tādi vispār būtu nepieciešami.

 

Sazinoties ar Bībeles biedrību un arī ar Bībeles draugu līgu, ideja pamazām ieguva konkrētas aprises, kā rezultātā oktobra pēdējā svētdiena gan ķekaviešiem, gan lieliem un maziem no Katlakalna draudzes un pārējiem viesiem tiešām izvērtās par īstiem svētkiem. Dievkalpojumā ar svētrunu par ticības tēmu un vēlāk ar priekšlasījumu par Bībeles tulkošanas tradīcijām uzstājās evaņģēliste un Bībeles tulkojuma redaktore Milda Klampe, savukārt Anita Kazāka un Liene no Bībeles draugu līgas bija sarūpējušas īpašu programmu bērniem – nodarbību „Godly play” un spēles. Bērni varēja noskatīties arī filmiņu „Grāmatu grāmata”. Paldies Doles Tautas nama vadībai par bērniem šai dienā atvēlētajām telpām!
 
 
 
Lielu atsaucību un interesi svētku dalībnieku vidū izpelnījās Bībeles biedrības izdoto grāmatu galds un ceļojošā Bībeles izstāde – ar attēliem un tekstuālu informāciju par Bībeles izcelsmi, latviešu Bībeles tulkojumu vēsturi un Bībeles izplatību pasaulē (izstāde baznīcā būs apsaktāma vēl līdz novembra beigām). Muzikālu sveicienu ar dažādiem psalmos minētiem mūzikas instrumentiem sniedza meitenes no Katlakalna, Baldones un Ķekavas. Visi, kas vēlējās, varēja piedalīties dažādos Bībeles konkursos un laimēt nelielas balviņas, tai skaitā, Bībeles biedrības ziedotos Bībeles atlantus. Gan skatāmu, gan klausāmu ieskatu savas organizācijas darbības laukā sniedza Bībeles draugu līgas pārstāve Ligita Zaula.
 
 
 
Katram, kas šai dienā iegriezās baznīcā, tika arī īpašs pārsteigums – maizīte, ar tajā ieceptu Dieva Vārdu – Bībeles pantu uz mazas lapiņas. Ne viens vien atzina, ka tieši šī nejauši izvēlētā un maizīti pārlaužot atrastā un izlasītā Rakstu vieta šķitusi ļoti aktuāla tieši šajā brīdī.
 
 
 
Jācer, ka daudzi šajā dienā saņēma jaunu impulsu lasīt Bībeli, darīt to regulāri un ar prieku un interesi, tādējādi iegūstot vēl sirsnīgākas attiecībās ar tās autoru – Trīsvienīgo Dievu. Pateicoties Bībeles biedrības dāvinātajiem audiodiskiem, iespēju dzirdēt Dieva Vārdu saņems arī tādi cilvēki draudzē un Ķekavas aprūpes centrā, kas paši vairs to lasīt nespēj.
 
 
 
Antra Martinsone

  Drukāt