Iedzīvotājiem droša pārvietošanās pa jauno gājēju - veloceliņu Baložos

        Baložu pilsētas 20. gadu jubilejas ietvaros 14. novembrī svinīgi atklāja jauno gājēju un veloceliņu, kas savieno abus Baložu pilsētas dzīvojamos rajonus – Titurgu un Baložus. Gājēju - veloceliņš jau tagad paguvis iemantot vietējo iedzīvotāju simpātijas.

 
      
Projekta rezultātā izbūvēts asfaltēts gājēju - veloceliņš 1,9 km garumā, izbūvēts arī Rīgas ielas apgaismojums un aprīkotas gājēju pārejas.
 
       Atklāšanas pasākumā piedalījās kupls pulks novada iedzīvotāji, Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji, būvdarbu veicējs SIA „Autoceļi”, projekta autors SIA ”Vertex projekti” un būvuzraugs SIA „Jurēvičs un partneri”. Jauno gājēju – veloceliņu pēc svinīgas lentes pārgriešanas steidza iemēģināt Baložu vidusskolas velopulciņš un visi interesenti, atzinīgi novērtējot jauno, ļoti nepieciešamo projektu. Rūpējoties par iedzīvotāju drošību, ikviens pasākuma dalībnieks saņēma dāvanā atstarotājus, kas iegādāti projekta ietvaros.
 
       Līdz šim gājēji un velosipēdisti 2km garo attālumu starp divām pilsētas daļām mēroja pa ielas braucamo daļu, kas radīja bīstamas situācijas visiem satiksmes dalībniekiem. Īpaši bīstamas situācijas veidojās gada tumšākajos mēnešos. Līdz ar šī veloceliņa izbūvi satiksmes drošība būtiski uzlabojusies, iedzīvotājiem radīta iespēja aktīvi atpūsties brīvā dabā, jo blakus veloceliņam atrodas mežs. Jau tagad daudzi Baložu pilsētas iedzīvotāji kā pārvietošanās līdzekli izvēlas velosipēdu nevis automašīnu.
 
       Kopējās projekta izmaksas ir 218022 Ls, no kurām 85 % ir ERAF līdzekļi, 1,5% valsts budžeta līdzekļi, bet Ķekavas novada pašvaldības ieguldījums 13,5% no kopējiem attiecināmajām izmaksām. izstrādātā tehniskā projekta.
 
       Projekts realizēts Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) „Apvienotā gājēju - veloceliņa un ielas apgaismojuma izbūve Baložos no Uzvaras prospekta līdz Smilšu iela” ietvaros.

 

 
 
Astrīda Vītola,
Attīstības daļas vadītāja
 
 
Foto: Līva Benete
 
 
 
  Drukāt