Vienojās draudzības lielkoncertā

 

 
 
Atsākot jauno sezonu Rīgā un Ķekavā, ceļā uz nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem, Rīgas un Ķekavas tautas deju ansambļi vienojās draudzības lielkoncertā "Jo Tu esi mans draugs" VEF Kultūras pilī.
 
 
Virzītājspēks, kas veicināja rīkot šo vērienīgo koncertu, bija divu tautas deju ansambļu – Ķekavas "Zīles" un VEF Kultūras pils "Dardedzes" draudzīgā līdzāspastāvēšana jau no 2009. gada, vasarās kopīgi ceļojot uz deju festivāliem Serbijā, Turcijā un Beļģijā, izlīdzot ar tērpiem un dejotāju papildspēkiem un ik gadus "Zīles" dejotājiem piedaloties "Dardedzes" rīkotajos orientēšanās sporta pasākumos.
 
 
Lai koncerts noritētu veiksmīgi, saulainais rudens mēnesis oktobris tika pārdēvēts par draudzības mēnesi, kad, atrodot laiku savās brīvdienās, tika čakli strādāts pie jauno tērpu šūšanas un veco sakārtošanas, izdejoti vairāki kopmēģinājumi Ķekavā un Rīgā un dejotāju pašu spēkiem izveidota kopīga filma, kas demonstrēta koncerta deju starplaikos.
 
 
Abu kolektīvu dejotājiem šie spilgtie, neaizmirstamie un piepildītie notikumi bija kā varavīksnes tilts. Tilts, kas ved pāri draudzības upei. Tā bija iespēja pietuvoties par vienu soli tuvāk drauga plecam. Raiti deju soļi, žilbinoši smaidi, skaisti tērpi – noplīvo’ meitu krāsainie brunči – sārti violetā Alsunga, zilā Kuldīga, baltā Latgale, sarkanā Nīca. Izdejotas gan kolektīvu pašu izvēlētas dejas, gan daļa obligātās - no nākamo Deju svētku repertuāra.
 
 
 Paceltas galvas, pārliecinoši smaidi, draudzīgi dejotāji, zibenīga pārģērbšanās, filmiņas pirmizrāde, atbalsts un uzmundrinājumi, silta tēja aizsmakušajiem, laikā pasniegta ūdens pudele un pieglausta matu sproga – tas viss caurstrāvoja koncerta norisi, liekot uz brīdi aizmirst ikdienu un visas likstas. Publika uztvēra pareizo stīgu un dejotāji tika dāsni atalgoti ar aplausiem!
 
 
Koncertam izskanot, lielu paldies pelnījušas abu deju ansambļu vadītājas Vita Timermane un Ilze Kronberga, koncerta scenārija autore Līga Greiere, filmas režisors Uģis Kronbergs un visi dejotāji! Dejā ir spēks, un spēks ir draugos!
 
 
Teksts: Sigita Varika
 Foto: Reinis Oliņš.
  Drukāt