Valsts svētkus gaidot, izstāsta Rīgas leģendas

 

       Latvijas dzimšanas dienas priekšvakarā, 17. novembrī Ķekavas kultūras namā notika valsts svētkiem un mūsu galvaspilsētai Rīgai veltīts koncertuzvedums „Rīgas leģendas”.
 
       Valsts 93. gadadienai veltīto koncertu atklāja vīru koris „Ķekava” ar zālē sanākušajiem viesiem, dziedot valsts himnu „Dievs svētī Latviju”. Ķekaviešus svētkos sveica Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis.
 
       „Kas mums ir Latvija? Dzimtene, tēvzeme, mājas. Un kas mums ir Rīga? Dzimtā pilsēta, bērnība, jaunība, draugi, studiju gadi, māksla, mūzika, teātris, grāmatas un pāri visam mīlestība, jo Rīga tic mīlestībai, vai tad citādi tā gaidītu ar tik atvērtu sirdi ikvienu, kas grib to iepazīt, pieņemt tās noteikumus un turēt cieņā,” tā koncertuzvedumā jautāja Ķekavas kultūras nama dvēsele Vēsma Ozoliņa. 
       Atbildes uz šo vienlaikus tik vienkāršo, bet reizē arī sarežģīto jautājumu ikviens varēja meklēt koncertuzveduma „Rīgas leģendas” dzejas rindās, dziesmas skaņās un deju soļos.
 
        Rīgas leģendas, kuras savija kopā Māra Patmalniece, izstāstīja Ķekavas kultūras nama saime - sieviešu koris „Daugaviete” ar diriģentēm Ritu Platperi un Lindu Matveju, vīru koris „Ķekava” ar diriģentiem Arvīdu Platperu un Edgaru Briņķi, tautas deju ansamblis „Zīle” ar vadītāju Vitu Timermani, jauniešu vokālais ansamblis Elīnas Starķes vadībā, Jaunais Miltu teātris ar vadītāju Līgu Miltu, kā arī Ķekavas novada sporta skolas mākslas vingrotājas un viņu vadītāja Vita Mikitanova, un soliste – dziesmu autore Dace Bula.
 
„Tāpat kā ceļš pie Dieva katram cilvēkam ir savs, arī attieksme pret Rīgu. Katram ir citāda, bet mēs visi mīlam šo brīnumskaisto un seno Latvijas galvaspilsētu, tikpat ļoti kā Latviju.
Latvija un Rīga kopā
Vienmēr,
Allaž
Un uz visiem laikiem,
Jo šī ir visbrīnišķīgākā zeme un pilsēta pasaules kartē un to skaistu darām mēs – cilvēki, ar savu gara spēku, kas cauri gadu simteņiem deg ar gaišu, spožu Dieva gaismas liesmu,” ar šādiem zīmīgiem vārdiem noslēdzās „Rīgas leģendu” stāsts Ķekavas kultūras namā!
 
 
Vineta Bērziņa,
izdevuma "Ķekavas  Novads" redaktore
Ķekavas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa
Tālr: 67935802

 

Vairāk fotogrāfijas no pasākuma skatīt šeit -

  Drukāt