Latvijas 93. dzimšanas diena Pļavniekkalna sākumskolā

 

Mūsu dzimtā zeme – Latvija gadsimtiem ilgi klusā spītībā cīnījusies, lai nosargātu savu tautu, valodu, savas tautas dziesmas, savus cimdu rakstus, savu tautas gudrību un mēs varam lepoties ar mūsu tēvu tēviem, kuri braši cīnījās, lai aizstāvētu mūsu dzimteni, lai saglabātu mūsu zemes tradīcijas, kultūru.
 
Un mēs to turpinām. Arī tagad gatavojoties valsts svētkiem skolā bijām izveidojuši izzinoši – radošās darbnīcas, kur darbnīcu veidošanā piedalījās katra klase ar savu izzinoši – radošās darbnīcas tēmu.
 
Mēs pētījām senos latviešu ornamentu rakstus un veidojām savus ornamentus. Tā zīmējot ornamentu zīmes mazās jostiņās kopā izveidojām 27 m 72 cm garu latvju ornamentu jostu. Mēs radošajā darbnīcā paši veidojām katrs savu Latvijas karodziņu ar kuru doties uz Latvijas valsts svētkiem, kā arī krāsojām Latvijas un tās pilsētu ģerboņus un „puzlē” salikām Latvijas himnas vārdus.
 
Meklējām un atradām Latvijas kartē pilsētas, ciemus un pagastus, katrs uzzīmējām, izgriezām vienu mazu sirsniņu un uz tās uzrakstījām savu vēlējumu Latvijai, lai no šīm sirsniņām izveidotu lielu sirsnīgo vēlējumu. Un tā mums tapa lielais sirsnīgais vēlējums Latvijai no 138 mazām sirsniņām. Rakstījām dzeju un izveidojām savu lielo dzejas grāmatu no 122 dzejoļiem, esejām un pasakām.
 
Ļoti interesanta bija 4. klases veidotā izzinoši – radošā darbnīca, kurā mēs varējām uzzināt savas skolas vēsturi un aplūkot dažādas skolas lietas no tiem laikiem, kad mūsu vecāki gāja skolā un mūsu skolotājas vēl bija skolnieces, tad rakstījām savas atmiņas un redzējumu par savu skolu un skolā pavadīto laiku. Mums bija iespēja veidot savai skolai reklāmas bukletu un spēlēt senās latviešu tautas rotaļas un spēles.   
 
Mēs augam Latvijā un Latvijai.
Augam mācoties un krājot baltos darbiņus.
 

 

  Drukāt