Skolēni dalās iespaidos par ekskursiju Ādažu poligonā 18. novembrī

 

 
18. novembri, mēs, 11.a klases skolnieki, pavadījām, manuprāt, patīkamā noskaņā. Dienu aizsākām ar valsts svētku atzīmēšanu skolas mazajā zālīte, kur piedalījās visas klases. Ienesām karogu un bērni no citām klasēm un arī no mūsu klases uzstājās ar runām, ar dzejoļiem un arī dziesmām. Personīgi man šie svētki ir svarīgi un man bija gods nest Latvijas karogu.
 
Pēc skolas pasākuma mēs, 11.a klase, devāmies ekskursijā uz Ādažu poligonu, kur karavīri mums daudz pastāstīja par savu nodarbošanos un par dzīvošanu tur. Piemēram, parādīja mums dažādas atmīnēšanas iekārtas, daudz dažādu veidu sprāgstvielas(raķetes, granātas utt.), speciālu robotu ar kura palīdzību atmīnet bumbas. Pēc tam apmeklējām karavīru kazarmas un redzējām kā viņi tur dzīvo, manuprāt, diezgan mājīgi. Pēc tam mūs izvizināja ar armijas džipu un visurgājēju. Pasākuma beigās mums visiem sadāvināja žurnālus „Tēvijas Sargs” un varējām apskatīt un paturēt rokās dažādus ieročus.
Es varu teikt, ka pasākums un ekskursija izdevās ļoti labi. Kaut visi 18. novembri būtu tādi!
 
Rihards
 
 
Ekskursija bija šim laikam piemērota, jo mēs devāmies uz poligonu Valsts svētku nedēļā. Visinteresantākais šajā ekskursijā bija braukšana mašīnās ar atvērtām lūkām un pēc tam šīs mašīnas rādīja pa TV, piedaloties militārās parādes laikā.
 
Madara
 
 
Brauciens uz Ādažu poligonu izvērtās daudz, daudz labāks, nekā sākumā gaidīju (tas jau vairāk zēnu interesēs...). Piedalījāmies ekskursijā, kurā redzējām gan ieročus, gan karavīru istabas, mācību telpas, gan arī viņu ekipējumu – drošības vestes, somas, ieročus. Mēs varējām aiztikt un fotografēties ar ieročiem, izvizināties ar dažādām kara mašīnām, kuras nākamajā dienā varēja redzēt militārajā parādē – krastmalā. Varu teikt, ka ekskursija izdevās, man patika, un es esmu pārliecināta, ka pārējiem arī – to varēja manīt citu sejās!!!
 
Viktorija
 
 
 
Šī ekskursija – uz Ādažu poligonu bija ļoti interesanta un aizraujoša. Mēs šajā ekskursijā guvām vairāk informācijas par armiju un visu ar tām saistītām lietām un notikumiem gan šeit- Latvijā, gan dažādās misijās citur pasaulē. Man pašai ļoti patika šī ekskursija.( tur dienē arī meitenes!)
 
Laima
 
 
  Drukāt